En klassisk badescene

Kan du huske scenen med badet, bruseforhænget og kniven i den amerikanske gyserfilm-klassiker Psycho fra 1960 ...? Det kan Gitte Heintz, ned til mindste detalje, for når hun lejer film, går hun efter dem, der har de smukkeste badeværelser.

© Andreas Mikkel Hansen

Gitte Heintz’ mand har efterhånden vænnet sig til, at når parret skal hygge sig sammen foran en god film, så ender det gerne med et klassisk gys, gerne en amerikansk af slagsen – måske af Hitchcock. 1940’ernes og 1950’ernes filmmagere havde nemlig øje for at skabe æstetiske interiørs som kulisser for de nervepirrende handlinger – og de havde altid gerne en scene med fra et badeværelse. Og her er det så, at Gitte Heintz rykker frem i sædet.

– Jeg er vild med den klassiske stil, man typisk ser i gamle amerikanske badeværelser, den er fantastisk smuk og har en helt særlig stemning over sig. Med dæmpede farver, smukke fliser og elegante detaljer, fortæller hun.

Gitte Heintz har gjort sin store forkærlighed for de klassiske bade til sin levevej, og i butikken Aquadomo i Hellerup, har hun specialiseret sig i håndvaske på søjler, badekar på løvefødder og alle de øvrige detaljer, som hører til et moderne bad i klassisk stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Sort og hvid er farverne og det smukke flisegulv er lagt i en Basket-weave- marmormosaik. Gitte Heintz har valgt en sort sokkelflise til at danne kontrast mod hvide vægge med Essenze-fliser. Badet er indrettet, så wc’et er skjult bag den murede bruseniche, når man kigger ind i badeværelset. Både loft- og håndbruser er fra Volevatch.

© Andreas Mikkel Hansen

Bag spejlet gemmer sig parfumer og barbergrej – og her kommer Gittes sans for detaljen også til udtryk. For selv tandpastaen må ikke være kedelig, så den er særligt hjembragt fra New York. Spejlskabet er fra Savoy, lamperne fra Mercer og armaturer og sæbeskål er fra Volevatch.

© Andreas Mikkel Hansen

Termostat med klassisk stjernegreb til bruseren fra Volevatch.

© Andreas Mikkel Hansen

En rist ud over det sædvanlige. Gitte Heintz har selv designet den, og den er nu også installeret på Amalienborg. Fås hos Aquadomo.