Dette rå badeværelse er indbegrebet af slow living

Boligen på Østerbro er ikke traditionelt zoneopdelt. Se den spændende indretning.

Et rummeligt velværerum

Som et rummeligt velværerum, der kan integreres med resten af lejligheden, står Niels Strøyer Christophersens badeværelse. Materialerne er enkle og ærlige med en rå sten som trin, et kar sat sammen af fire flader og en betonstribe, der løber gennem gulvet, hvor der tidligere har været en væg.

Ud over at tage lange bade i et badekar er badeværelset også stedet, hvor man kan slappe af på en daybed. Faktisk kan man gøre alt, hvad der er indbegrebet af slow living, her.

// Taburetten Adam er fra Frama, og børsten ovenpå er fra Blindes Arbejde.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Mindful, casual og simple living

At skabe så enkle, solide løsninger som muligt er en filosofi, som stifteren og den kreative direktør hos designvirksomheden Frama, Niels Strøyer Christophersen, også overfører på andre områder af livet. I sin bolig på Østerbro, som han deler med sin kone, keramikeren Franca-Christina Christophersen, er badeværelset et oplagt vidnesbyrd om den holdning. For han ser rummet i sin essens som et budskab om mindful, casual og simple living – altså et udtryk for en livsstil, hvor man værner om sit helbred, som går forud for penge, rejser og m2.

– Mange mennesker forsøger at udleve en hverdag i samme fart som globaliseringen. Men vi glemmer, at vi ikke er robotter, og derfor er der fare for, at vi mister os selv. I det øjemed ville vi skabe en situation i baderummet, hvor det netop handler om velvære. Derfor ville vi lave et miljø, som ikke er traditionelt sterilt med fliser på væggen og bruseområder, forklarer Niels, som i stedet arbejdede på at få området til at blive en del af hele boligen og dermed mindre traditionelt zoneopdelt, som ellers er gængs i de fleste hjem.

// Badeprodukter fra Framas care-linje.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

// Daybed KR-180 designet af Kim Richardt for Frama og grå plaid, Land, i bomuld er fra Juna.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Kvalitet, frihed og ærlighed

– I vores design vil vi ikke motivere til en kompliceret hverdag, men til et liv med kvalitet, frihed og ærlighed. Derfor har vi ladet betonen i gulvet være synlig og valgt et badekar, der, ud over at symbolisere slow living for os, er helt enkelt sammensat af plader af træ, samt en vandhane, som blot er en vandhane og ikke alverdens termostater og hightech-løsninger, forklarer Niels, der beskriver parrets stil med adjektiver som afslappet, ærlig, ligetil, uhøjtidelig, enkel, naturlig og materialebaseret.

// Et element af stue er trukket ind i det åbne rum, hvor mange lysindfald fra åbninger slipper ind. Sidebordet T-Table af terrazzo er fra Frama, og taburetten er lavet af Andreas Martin-Löf Arkitekter for Frama, hvor pendlen Ventus også er fra. Håndklædet på gulvet er fra Frama, mens barbersættet er fra Blindes Arbejde.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

// Ønsket om at skabe enkle sammensætninger uden dikkedarer i indretningen er tydeligt ved vasken fra Frama og med armaturet fra Tara-kollektionen hos Dornbracht. Sæben i gul indpakning er fra Skagerak.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Fokus på de områder, vi opholder os i

Mindre fokus på produkter og mere fokus på de områder, som vi skal opholde os i, er Niels’ fokus. Han mener, at det er væsentligt, at vi har en oplevelse af kontakt samt en afslappende dialog med de rum, som vi skaber. Ligeledes skal vi have det med de produkter, som efterfølgende skal passe ind i den kontekst. Målet er at blive motiveret til at være nærværende.

// Kropsolien fra Frama har en let træagtig duft og er lavet til at vedligeholde kroppens fugtbalance.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Enkelthed, frihed og naturlige materialer

– Vores badeværelse er ikke kun et sted, hvor man vasker sig ren, men der, hvor man kan genoplade både fysisk og mentalt. Det er et rum, hvor man blot kan være, læse en god bog på daybedden og kigge ud ad vinduet på vejrets skiften. Ofte er spa og velvære forbundet med en luksuriøs indretning, men for mig er luksus ensbetydende med helt enkle omgivelser, frihed og naturlige materialer, fortæller Niels.

// Badekarret er inspireret af japanske badekar. Det er lavet i cedertræ, som har naturlige aromatiske stoffer, der skaber en rolig og afslappende duft, når træet bliver vådt. Det er fra Frama ligesom armaturet og spejlet MS-1, der er designet af Tobias Tøstesen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

// At favne et liv med en mindre kompliceret hverdag er hovedtanken i indretningen af Niels’ baderum, hvor der er fokus på afslapning.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press