Bad med maritime & personlige referencer

Parret Signe Kassow & Daniel Flösser har tænkt indretningen af deres lille badeværelse, som var man på en båd, hvor pladsen er trang, og hvor man må udnytte hvert et lille hjørne og indhug. De blå/hvide håndmalede fliser sender ligeledes tankerne til søs, og er samtidig en subtil reference til det unge pars respektive personlighed.

Bad inspiration
© Andreas Mikkel Hansen

Svimlende håndmalede fliser. Fliserne på gulv, væg og loft fra Made a Mano er håndmalede, hvilket skaber et nærmest psykedelisk udtryk, samtidig med at det grafiske mønster også skaber stringens og rene linjer. Fliserne skaber sammen med det varme olierede egetræ de maritime referencer, som definerer badeværelsets udtryk. Håndvasken er fra Copenhagen Bath, armaturer på både vask og i brusekabinen er fra italienske Semplice, købt hos Bad & Stil, toiletrulleholder er fra Vola og toiletbørsten er fra Vipp.

Hver en kringelkrog udnyttes

Parret Signe Kassow og Daniel Flösser flyttede for nogle år siden tilbage til København efter at havet boet en årrække i London, hvor de arbejdede med kunst, kunsthåndværk og grafisk design. Tilbage i Danmark købte og istandsatte de en andelslejlighed i Hellerup for at skabe et trygt hjem for deres lille søn Villum.

En af de ting, som de investerede lidt ekstra i, var badeværelset. Det oprindelige bad var nemlig dårligt udnyttet, og visuelt faldt det ved siden af parrets stærke smag. Efter at have boet i lejligheden i et år, hvor de hver dag havde stået i det gamle badeværelse og oplevet alt det, som ikke fungerede, følte de sig rustet til at kaste sig ud i en større renovering.

De teamede op med flisefirmaet Made a Mano og snedkerfirmaet Woodenmind og gik i gang. Det nye bad skulle være let at bevæge sig rundt i, og hver en kringelkrog skulle udnyttes.

Brusekabine blå
© Andreas Mikkel Hansen

Fik inspiration fra en båd

Parret lod sig inspirere af, hvordan man indretter sig på en båd, hvor der er skæve vinkler, og hvor man ikke har råd til at efterlade en cm uudnyttet. I forhold til det visuelle valgte parret håndmalede fliser i blå og hvid. Ud over at passe godt med ideen om det maritime fortæller de også noget om, hvem parret er. Daniel forklarer:

– Fliserne er håndmalet, hver og én. På den ene side opstår der et stramt grafisk mønster, som repræsenterer, hvordan jeg tænker, og på den anden side er det spontant og kunstfærdigt, som Signe. Der er et menneskeligt element i det, som gør, at man aldrig bliver træt af at kigge på det.

Badeværelse inspiration
© Andreas Mikkel Hansen
Badeværelse inspiration
© Andreas Mikkel Hansen

Et unikt badeværelse

På kreativ vis har parret skabt et badeværelse, hvor pladsen er optimalt udnyttet, som er stramt visuelt komponeret og som med sine charmerende maritime referencer ikke minder om noget andet badeværelse, man før har set.

Udnyt hver en centimeter

For at modsvare badeværelsets liden størrelse har det unge par bl.a. udnyttet rummets højde, så både bad, spejl og skab går helt til loft. Spejlet får optisk rummet til at virke større, og gode opbevaringsløsninger holder rod væk fra det lille rum: fx er pladsen over cisternen i vindueskarmen udnyttet til et lille rum til opbevaring, ligesom skabet over vinduet kan rumme håndklæder m.m.