© SF Girl by Bay/Britco

9 genveje, som får et træt badeværelse til at se nyt ud

Der er ingen grund til at bestille håndværkere og begynde at bryde gulvet op i badeværelset. Her er 9 tricks til at få det vigtige rum tilbage til et skinnende refugium.

9 måder at fikse et slidt og kedeligt badeværelse op

'50 shades of grey' er ikke godt på badeværelset. I hvert fald ikke, hvis det handler om de farver, der kommer dig i møde, når du træder ud i rummet.

Men hvordan får man en følelse af velvære og renhed, når badet måske dybest set trænger til en renovering? Det har vi nogle genveje til her.

1. Gør hovedrent

Hvis fliserne skinner hvidere end hvidt, og badekarret er gjort rent i bund, vil alle badeværelser se indbydende ud. Intet er forgjort ved at bruge lidt skrappere rengøringsmidler et par gange om året, og det gør arbejdet nemmere i mange måneder efter. Hvis man én gang for alle får brugt med kalken i toilettet, holder det stilen længere.

2. Ryd dog op

Du behøver vel ikke fire hårbørster, hvor af den ene er knækket, vel? Giv dit badeværelse en overhaling og få ryddet ordentligt op. Tænk i funktionalitet og god opbevaring. Er det muligt at placere makeup et andet sted for eksempel?

3. Opbevaring, opbevaring, opbevaring

Har du fx et ekstra sengeskab liggende til shampoo osv? Har du en kurv til håndklæderne? Rul dem sammen i stedet for at stable). Ting skal ikke ligge på gulvet og bagerst på hylder, hvor du ikke kan nå dem.

4. Hæng en stearinlys-hylde op

En smal hylde til stearinlys er en genial tilføjelse til ethvert badeværelse – uanset størrelsen.

Brug de forhåndværende søm

5. Gamle tekopper, vaser ...

Du kan bruge gamle tekopper, vaser og skåle til opbevaring af tandbørster, smykker osv. De vil tage sig meget bedre ud her end bagerst i dit køkkenskab.

6. Arbejd med og ikke imod farvede fliser

Det er dyrt at skifte fliser ud, så hvis du har det svært med farven, er det måske nemmere at gøre en dyd ud af den? Få en farveekspert til at give dig nogle tips til kontrastfarver på resten af væggen eller accessories, som pludselig kan gøre den lyserøde til mode-nude.

7. Giv håndklæderne nyt liv

En sjælden gang kan du godt tillade dig at bruge en sjat skyllemiddel til de store håndklæder. Bløde håndklæder gør trods alt en forskel. Nogle sværger også til husholdningseddike.

8. Planter giver liv

Planter i badeværelset gør en kæmpe forskel. Vælg planter, der kan klare sig med lidt lys og hæng dem evt. fra loftet.

9. Gør emballager minimalistiske

Mærker på flasker og beholdere er ikke kønne, men prøv så at fjerne dem alle og se, hvilke flasker, der pludselig står frem som smukke i sig selv. Sørg i øvrigt for at få brugt rester af shampoo osv., så gamle beholdere ikke ligger og flyder.

Få endnu mere inspiration på Insideout.