© GROHE

3 gode grunde til, at brusebadet er det ultimative wellness-spot

Elsker du også at bruge lang tid under bruseren? Se tre årsager til, hvorfor badet er blevet et meditativt helle – og få tips til at gøre det endnu mere afslappende.

Er du en af dem, som står længe under det varme vand i badet og finder fuldkommen ro? Du er ikke alene. For mange er badet ikke længere kun omdrejningspunkt for hygiejne og renlighed – det handler i lige så høj grad om wellness og afslapning.

Faktisk viste en undersøgelse, som Ipsos har gennemført for GROHE, at hele syv ud af 10 danskere nyder at hoppe under bruseren. Men hvordan kan det være, at badet er blevet vores meditative helle? Det er der tre særlige grunde til.

1. Brusebadet giver sjælden og afslappende mig-tid

Bevidstheden om vores eget helbred og velbefindende har aldrig været højere. Det er blevet vigtigt for os med selvplejerutiner for at få genopladt batterierne efter en lang arbejdsdag eller efter en længere periode med et højt stressniveau. Og her er badeværelset – og særligt badet – et af de bedste steder i hjemmet til at opleve en sjælden alene-tid, som ellers kan være svær at finde.

Brusebadet kan fungere som en ultimativ energikilde, og en analyse fra GROHE har også vist, at danskerne tager bade for at blive friske, for at slappe af, for at føle sig godt tilpas og for at få varmen.

Efter en lang dag findes der næsten intet bedre end en rolig stund under rindende, varmt vand.

© GROHE

2. Du kan tage bade med renere samvittighed

Der er heldigvis kommet meget fokus på bæredygtighed, når det kommer til udvikling af brusere, og derfor behøver vi nødvendigvis ikke have så dårlig samvittighed, når vi tømmer hovedet under bruseren, som tidligere. Generelt er bæredygtighed blevet et vigtigt parameter for danskerne, hvor hele 77 % har angivet i analysen hos GROHE, at bæredygtighed har indflydelse på deres valg af nye produkter til hjemmet. Det er heldigvis blevet muligt at finde brusere med muligheder for at spare på vandet og gøre en forskel for miljøet – og endda også for at mindske din vandregning.

Eksempelvis findes der i GROHEs Tempesta-brusesystemer en DropStop-funktion, som forhindrer drypperi fra bruseren, samt en EcoJoy-funktion, der reducerer vandforbruget med op til 40 %, så du kan nyde dit brusebad og komme i zen med god samvittighed.

3. Du kan få ultimative wellnessoplevelser med luksuriøse brusere

Mange har de senere år fået øjnene op for, hvor nemt det er at skabe en wellness-oase derhjemme, særligt fordi der også er kommet flere innovative og luksuriøse brusere. Det er muligt at finde brusere, som både bidrager til indretningen, men som også har forskellige stråletyper og smarte funktioner, der før hørte til på hoteller og i spaer.

Et godt eksempel på en bruser, som kan bringe meditativ glæde ind på badeværelset, er GROHEs Euphoria-brusesystem, som med en 310 mm hovedbruser sikrer en hel kropsdækning kombineret med en Euphoria 110 massage-håndbruser. Systemet er endda udstyret med GROHEs SafeStop-knap, der kan begrænse temperaturen til 38 °C for at forhindre skoldning. Så hele familien kan føles sig tryg samtidig med, at I er sikret ultimativ forkælelse på dit eget badeværelse.

3 bonustips til en endnu mere afslappende bruseoplevelse

  1. Wellness forbindes ofte med ro, og derfor bør der ikke være noget, der forstyrrer. Sørg for, at badeværelset er ryddeligt med få velvalgte elementer. Tag et kritisk kig på indholdet i skabe, skuffer og på flader for at rydde ud – og bring i stedet ting i spil, som bidrager med spa-vibes, såsom duftpinde eller lys.
  2. Få flere naturelementer ind i dit baderum. Grønne omgivelser har nemlig en positiv indvirkning på vores helbred og humør, og det vil bidrage med en afslappende atmosfære på badeværelset. Desuden har flere planter en luftrensende effekt.
  3. Find en bruser, som er nem at rengøre og ikke kalker hurtigt til, så det ikke bliver et irritationsmoment for dig i badet. GROHEs Euphoria-brusesystem har fx SpeedClean-silikonedyser, hvor kalk nemt kan fjernes, og samtidig er GROHEs StarLight-krombelægning modstandsdygtig over for skidt og ridser.

Hos GROHE kan du finde lækre matchende hoved- og håndbrusere kombineret med stilrene og praktiske termostater. Samtidig har de specifikke funktioner og innovative teknologier som GROHE EcoJoy, så du kan nyde din stund under bruseren med ren samvittighed.

© GROHE