© Ifö

3 genveje: Få dit badeværelse til at føles som et spa

Ahhhh… Det er lettere, end du tror at få mere overskud her i den kolde tid. Forkæl dig selv med ren velvære – på den nemme måde.

Hvem, der bare havde sit eget wellness-område derhjemme… Det er desværre de færreste af os forundt at kunne slænge os i spa’et eller gå i sauna derhjemme.

Men du kan faktisk sagtens arbejde med et lille, knapt så luksuriøst badeværelse og forvandle det til et indbydende velværerum.

© Ifö

1. Farver fra naturen

Farver påvirker vores humør og kan lynhurtigt få roen til at sænke sig over badeværelset.

Hvid er en klassiker, som mange af os foretrækker. Det gør badeværelset lyst og rent at se på, men kan virke koldt og klinisk. Prøv i stedet med forskellige nuancer af jordfarver som sand, grå, beige og brun, der virkelig giver en spa-følelse.

De mørkere farver fra naturen kan også have en afslappende virkning på dit sind. Især de helt mørke nuancer af grøn og blå er smukke på badeværelset og giver ro i sjælen.

Hvis du ikke har mod på (eller råd til) den store makeover, så find i stedet håndklæder i de afslappende farver, du godt kan lide – og prøv med små accessories i naturmaterialer som marmor og træ. Det kan være sæbeskåle, tandkrus eller en bademåtte i træ, der giver spa-følelse med det samme.

© Ifö

Naturlige farver og materialer skaber en følelse af ro og velvære på badeværelset. _Gå også efter let og luftigt design som brusevæggen her fra Ifös serie 'Stella', der afskærmer dit brusebad på smukkeste vis uden at virke massiv i rummet. Den kan tilpasses både store og små badeværelser._

2. Det lækreste bad nogensinde

Ahhhhh… at kunne synke ned i et badekar fyldt med varme og velduft efter en lang arbejdsdag. Hvis du har pladsen til det, så er et badekar den ultimative selvforkælelse.

Find en lækker badesæbe, eventuelt med en afslappende duft som lavendel, eller miks selv et par dråber æterisk olie i vandet, og tænd et stearinlys for at skabe den helt rigtige stemning.

Du kan naturligvis også gøre brusebadet til en afslappende velvære-oplevelse. Investér i et stort rainshower-brusehoved, der virkelig gør brusebadet til en lækker oplevelse. Forkæl dig selv med dine yndlings-badeprodukter, og brug en blød natursvamp til at sæbe hele kroppen ind i blødt skum.

Læg håndklæderne på radiatoren, inden du hopper ind under bruseren – så er de lune og klar til, at du kan svøbe dig i dem efter badet.

© Ifö

Det smukke 'Caribia'-badekar fra Ifö er et drømmekøb, hvis du har pladsen til det på badeværelset. Den sorte farve er et modigt valg, som giver et eksklusivt og personligt udtryk på badeværelset. Kombinér med mørkegrå farver, og du har det lækreste velværerum.

3. Føl dig hjemme

Du bruger helt sikkert meget energi på at finde præcist de rigtige møbler, kunst og nips til dit hjem. Så hvorfor ikke også på badeværelset?

Skab et personligt velværerum på badeværelset. Hæng billeder på væggene, og tilføj personlige elementer i indretningen, der får dig til at føle dig 100% hjemme og velkommen på dit badeværelse.

Før din personlige stil med ud på badeværelset med en gallerivæg med din yndlingskunst og -fotos. Så bliver det en sanselig oplevelse at slænge sig i 'BKFF'-badekaret fra Ifö.

Ifö - Inspireret af Skandinavien

Med udgangspunkt i den skandinaviske naturs farver og smukke kontraster, har arkitekt og designer Knud Holscher skabt et tidløst og funktionelt design til badeværelset for Ifö.

Ifö har siden 1887 produceret porcelæn i Sverige og lavet badeværelsestilbehør i over 70 år, og er i dag førende inden for deres felt.

Knud Holscher dimitterede i 1957 fra Arkitektskolen, nu Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han læste med designlegenden Arne Jacobsen, som han senere arbejdede sammen med. Knud Holscher har vundet et utal af internationale priser for sit arbejde, og står blandt andet bag Syddansk Universitet i Odense, Københavns busstoppesteder, metroens informationssøjler og en masse livstilprodukter for blandt andre Stelton, Paustian og Georg Jensen.