3 badeværelsestendenser, du skal kende i 2021

Vores hjem er i konstant udvikling og påvirkes af både verdens gang og den teknologiske udvikling. Se tre tendenser, der dominerer på vores badeværelser her og nu.

Vi har mere end nogensinde brug for et rum i vores hjem, hvor selvforkælelse og alenetid er i fokus, så indretningen af vores badeværelser prioriteres mere end nogensinde før. Samtidig har den teknologiske udvikling givet helt nye muligheder i rummet, og de to ting spiller i høj grad ind på de tendenser, der dominerer på vores badeværelser her og nu.

Vi har i samarbejde med Geberit skåret feltet af aktuelle tendenser på badeværelset ind til de nedenstående tre, som du skal kende, hvis du vil have et badeværelse, der rammer tidens behov og udvikling.

1. Badeværelserne er blevet et prioriteret leverum

Da corona-pandemien ramte verden og Danmark, betød det for mange, at de var meget mere hjemme, end de var vant til. Og det ændrede behovene og funktionerne i mange rum. Spisebordet skulle pludselig agere hjemmekontor, stuen var børnenes legeplads i flere timer end tidligere, og badeværelset blev i endnu højere grad vigtigt som et rum for alenetid og velvære.

Badeværelset er et rum, hvor man både i bogstavelig og mental forstand lukker omverdenen ude. Med hele familien hjemme i længere perioder har der uden tvivl været mange, der har fundet fordelen i, at badeværelset netop er et rum, man ofte er alene i. Her har man kunne tage en tiltrængt pause – kun i eget selskab – og badeværelset er dermed ikke længere kun et praktisk rum, men et rum for alenetid og ikke mindst velvære.

Indretningsmæssigt har det betydet, at vi prioriterer rummet mere. Vi indretter det mere og mere som et opholdsrum, hvor vi gerne har en siddeplads i form af en bænk eller stol, og hvor inventaret mere og mere ligner de valg, vi også tager i resten af vores hjem, så der bliver hyggeligt og lækkert at være.

Hvis man tør at bruge skarpe og mørke farver på et badeværelse, kan man trylle en helt særlig stemning frem. Farvel til hvide og sterile badeværelser. Foto: Geberit

2. Farverne har indtaget badeværelset

Det er ikke mange år siden, at langt de fleste badeværelser var hvide og sterile i udtrykket. Det har i dén grad ændret sig i kraft med, at vi er begyndt at prioritere indretningen af vores badeværelser mere, og vi gerne vil have en stil på badeværelset, der ligner resten af vores hjem. Stille og roligt er farverne gledet mere ind.
Det er i høj grad de douchede pastelfarver, som vinder indpas på badeværelserne, fordi de passer godt til den afslappende spa-stemning, der også er populær at ramme i rummet. Men også både skarpere og mørkere farver ses mere på de danske badeværelser.

Uffe Buchard har indrettet sit eget badeværelse med masser af kunst, for – som han siger – 'det er jo der, man har tid til at nyde det.'

Én, som aldrig har været bange for at gå forrest, når det kommer til tendenser og brug af farver i sin stil både i moden og hjemmet, er Uffe Buchard. Og i foråret, da Geberit afholdt et stort online event kaldet Geberit Innovation Days, var han en del af designplanel, hvor snakken blandt andet faldt på farver på badeværelset:
”Jeg er tilhænger af, at man bruger farver på badeværelset. Hvis man anvender mørke farver i et lille rum, kan man få et vanvittigt godt resultat og skabt en fed stemning. Vi skal tænke på badeværelset, som vi gør med de andre rum. Og selvfølgelig skal man have kunst på badeværelset, det er der, man har tid til at nyde det.”

AquaClean Mera-douchetoilettet fra Geberit er sofistikeret teknologi og stilfuldt design, der bringer komforten og velværen til helt nye højder på dit badeværelse. Foto: Geberit