Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arkitekten giver sit bud på, hvordan sommerhusets badeværelse bliver mere funktionelt

Her er det ikke helt uvæsenligt, hvor toilettet placeres. Se arkitektens forslag her.

Hej Lone,

Vi har endelig erhvervet et dejligt sommerhus på Enø og er i fuld gang med at renovere og male huset.

Vi er rigtig glade for huset men kunne godt tænke os et lidt større badeværelse uden at det tager noget af pladsen fra indendørs arealet.

Rummet er kun 110 cm bredt, så er det muligt at “hægte” en tilbygning udenpå huset? Der er plads til at udvide med en meter mod skel.

Venlig hilsen
Lene Skree-Lassen

Kære Lene,

Egentlig er det jo ok velindrettet, jeres lille sommerhus-badeværelse, 110 x 240 cm.

Men at placere det mest pladskrævende møbel lige i midten, - nemlig toilettet, er lidt ærgerligt, for det får hele rummet til at virke ekstra smalt.

Hvis toilettet skal flyttes, vil det kræve en del mere gravearbejde og rørarbejde på grund af afløb og vandlås, men ingen tvivl om at det vil give en stor forandring at flytte det ind i rummet. Hvis jeg ingen bindinger har, vil jeg foreslå at toilettet væghænges og vendes den anden vej, så I får meget mere gulvplads foran.

Vasken bevares på samme væg mens den helt store forandring bliver brusepladsen, der flytter ”udendørs” i en lille tilbygning. Det er umiddelbart nemt at bruge vinduets åbning som adgang til brusenichen, der skal blot åbnes hele vejen ned, men bæringen over vinduet bevares og der skal ikke gøres yderligere hvad statik og ingeniørberegning angår.

Da man samtidig fjerner rummets dagslys, kan I i stedet for et lukket tag sætte et stort ovenlys i over brusepladen, som vil sive ind i resten af rummet.

I skal selvfølgelig supplere med for eksempel indbyggede spots i loftet og et godt lys ved spejlet.

De bedste hilsner
Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler