9 stilfulde Børge Mogensen stole

Bliv klogere på de ikoniske stole og få inspiration til, hvordan du integrerer dem i en moderne indretning.

Om Børge Mogensen

Du har nok hørt om den anerkendte, danske arkitekt, Børge Mogensen, som står bag en lang række populære design. Og du er nok også stødt på et par af hans møbler gennem tiden, dem finder man nemlig efterhånden i mange danske hjem.

Børge Mogensens karriere tog for alvor fart, da han i 1942 startede som leder for FDB-tegnestuen, hvorfra han tegnede den linje, som var definerende for FDB-møblerne i mange år frem.

I 1950 etablerede Børge Mogensen sin egen tegnestue, hvor han gennem årene skabte en lang række af sine ikoniske møbler, som er blevet en væsentlig del af den danske designhistorie og har vundet mange af danskernes hjerter gennem årene.

Børge Mogensen havde i sit arbejde en klar ambition om at skabe møbler, som kunne bruges i hverdagen og holde i flere generationer, og netop dette afspejler hans stole tydeligt. Vi tager dig med gennem en række af hans populære stole her.

J52B FDB stolen af Børge Mogensen
© FDB Møbler

J52B stolen

Denne klassiker fra Børge Mogensens tid på FDB-tegnestuen er på én og samme tid simpel og rig på detaljer. Den er lavet af bøg, og så har den smukke, bløde kanter på både sæde, armlæn og ryg, der gør den rar at sidde i.

Armlænene giver stolen et tvist og gør, at den både kan bruges som spisebordsstol og som en stol, man kan have stående i et hyggeligt læsehjørne i stuen.

Den Spanske Stol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

Den Spanske Stol af Børge Mogensen

I 1958 introducerede Børge Mogensen en stol, som han havde designet med inspiration fra en rejse til Spanien - deraf stolens navn “Den Spanske Stol.”

Den smukke lænestol kombinerer på fineste vis rustikt læder med elegant egetræ, som skaber et smukt design, der kan passes ind i ethvert hjem.

Lad stolen komme til sin ret ved at placere den i et hjørne uden for mange farver, hvormed den smukke cognac-farve vil træde i karakter og fungere som blikfang.

J39 stol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

J39 stolen

Folkestolen kaldes denne populære Børge Mogensen spisebordsstol også, og den er særligt kendetegnet ved sit enkle design og alsidige formsprog.

J39 stolen passer perfekt til hverdagsbrug ved spisebordet eller skrivebordet, men den kan med sit elegante udtryk også sagtens pifte et tomt hjørne i stuen eller på soveværelset op.

BM2 stol af Børge Mogensen
© dk3

BM2 stolen

Endnu et bud på en klassisk og enkel omend detaljeret stol af Børge Mogensen. Stolen fås i flere farvekombinationer, men fælles for dem er det tidløse design og komforten, som sikrer, at stolen forbliver en favorit i indretningen de næste mange år.

Børge Mogensen stolen egner sig perfekt som spisebordsstol og kan med dens enkle design kombineres med stort set ethvert form for spisebord.

BM61 stol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

BM61 stolen

Slank, men solid, enkel men karakterfuld - sådan kan Børge Mogensens BM61 stol beskrives kort og godt.

Den iøjnefaldende stol skiller sig ud fra mængden med det smukke, flettede sæde og ryglæn samt det simple design, hvor alt overflødigt er udelukket.

Med denne stol har Børge Mogensen formået at skabe optimal komfort i et slankt udtryk, som dog er overraskende solidt.

J52G gyngestol af Børge Mogensen
© FDB Møbler

J52G gyngestol af Børge Mogensen

Der er ikke mange bud på en moderne gyngestol, men Børge Mogensens populære gyngestol må siges at være en sikker vinder, selvom den er designet tilbage i 1950’erne.

Gyngestolen fås udover de klassiske, neutrale farver også i et væld af friske farver, og er en nem måde, hvorpå man kan bringe et friskt og farverigt pust ind i indretningen, samtidig med at man er sikret et nyt favorit-læsespot. Det er en klassiker af Børge Mogensen, som aldrig går af mode.

BM3236 stol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

BM3236 stolen

Ved at kombinere træ og læder får denne stol et elegant og unikt tvist. Stolen er med sit enkle design og materialevalg perfekt som afdæmpet spisebordsstol, og kan kombineres med et hvilket som helst spisebord.

Komforten er også i fokus i dette design af Børge Mogensen, hvor det bløde lædersæde og det støttende rygstykke sikrer, at man kan sidde på stolen både før, under og efter middagen.

Søborg stol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

Søborg stolen af Børge Mogensen

Selvom stolen er designet tilbage i 1950 har den et yderst moderne og samtidig meget enkelt udtryk, som gør, at den kan integreres i enhver indretning.

Da Børge Mogensen designede Søborg Stolen ønskede han at kombinere de industrielle egenskaber i formbøjet finer med traditionel snedkerhåndværk, og det må han siges at være lykkes med på en virkelig fin og elegant måde.

2207 loungestol af Børge Mogensen
© Fredericia Furniture

2207 loungestol af Børge Mogensen

Tilfør masser af eksklusivitet og elegance til indretningen med Børge Mogensens 2207 lænestol, som er en del af hans populære 2200-serie.

Lænestolen har en elegant, kurvet ryg og er samtidig blød og komfortabel at sidde i - perfekt foran tv’et eller i en hyggelig krog. Stolen fås både i en smuk og varm cognac-farve og i sort