Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Det kan være en udfordring at få ny terrasse

"Vi ønsker os en terrasse, men er meget i tvivl om, hvordan den skal tegnes i en enkel, moderne og minimalistisk stil."

Hej Lone,

Vi ønsker os en terrasse, men er meget i tvivl om, hvordan den skal tegnes i en enkel, moderne og minimalistisk stil.

Udfordringen er dørene i gavlen - hvordan skal vi komme fra stuen og ned på terrassen?

Vi har 2 store gulv til loft vinduer med døre, hvor vi gerne vil gå ud på en trappe og ned på terrassen.

På forsiden af huset er der også en terrasse, der er udført i 40 x 40 cm betonfliser. Den er i niveau med huset og derfor bygget op på jord, så der er et niveauspring på cirka 60 cm imellem de to terrasser.

Har på den nye terrasse overvejet at lave en trappe, der samtidig kan fungere som bænk i hele huset bredde - (evt. inkl. det skrå stykke foran den eksisterende terrasse), men ved ikke, om det vil passe til et ældre hus fra 1969?

Den nye terrasse skal være ca. 5 meter i dybden. Vil I anbefale 40 x 40 cm betonfliser eller terrassebrædder?

Har sendt lidt billeder af gavlen og det skrå stykke, hvor trappe og terrasse skal være.

Ønsker at terrassen kommer ned i niveau, da vi ellers vil sidde til "udstilling", da huset ligger på en høj grund.

Tak for et dejligt magasin og glæder mig til at høre fra jer.

Hilsen Marianne.

Kære Marianne,

For at komme fra huset og ned i niveau skal der ca. fire trin til, og skal I kunne sidde på trinnene, skal de være mindst 40 cm dybe, helst 45 cm.

Det betyder også at der for enden ved trappens afslutning mod højre, skal laves et værn, der øverst er almindelig gelænderhøjde på 90 cm, så I og gæster er sikret mod fald.

Og den anden side, hen imod den eksisterende, hævede terrasse ville det jo være helt oplagt at kunne gå rundt om hjørnet fra den nye trappe til den gamle terrasse.

Det ville betyde at det øverste trin skal være i niveau med fliseterrassen og være så bredt at man ubesværet kan komme omkring hjørnet, cirka 80 cm.

Da jeres fliseterrasse ligger et lille niveau nede i forhold til stuegulvet, får I allerede afviklet cirka 10 cm her, så der er 50 cm tilbage at gå ned på. Det giver jer tre trinhøjder á 16,6 cm at gå ned på.

Hvis I starter med et repos på 80 cm, skal I så lægge to trindybder til á 45 cm, så trappens samlede dybde bliver 170 cm.

I kan godt lave selve trappen og gelænder i træ, men det vil være oplagt at have en flisebelægning på selve terrassen, så de to opholdsarealer bliver ens.

Mine små skitser er kun vejledende og ikke målfaste, da du kun har medsendt fotos, så opfat det venligst som idéoplæg.

Mange hilsener Lone.

© Lone Barslund

Håndplukket til dig