© Fast Spa

4 tips til at indrette din terrasse, så du kan nyde den længst muligt

Blandt andet temperaturen i løbet af dagen og sæsonen er vigtig at overveje, når du vil skabe en terrasse, der er perfekt til endeløse timers afslapning både forår og sommer.

Foråret er endelig kommet og med det et løfte om solrige timer og lyse sommernætter forude. Hvor lyder det bare skønt!

En terrasse er det helt perfekte sted til at nyde både forår og sommer (måske endda også efteråret, hvis vejret viser sig fra sin gode side), men hvordan skaber du en, som både byder op til hyggelige aftener med gæster, afslapning i dagtimerne og stjernekiggeri om aftenen?

Her har vi samlet vores bedste tips til at indrette en terrasse, du kan få mest muligt glæde af.

1. Gør det behageligt både morgen, middag og aften

Temperaturen i Danmark er noget skiftende, og det gælder både i løbet af dagen og sæsonerne. For at sikre, at du kan bruge din terrasse så ofte og så meget som muligt, er det derfor værd at overveje, hvordan du kan skabe den rareste temperatur i alle situationer. Sørg for eksempel for at have en markise eller parasol, der kan give skygge i sommerens varme middagstimer, og brug varmelamper, der kan gøre det behageligt at sidde ude om aftenen.

For at gøre sommeraftenerne ekstra indbydende, bør du også sørge for en god belysning. Skab hyggelys med lanterner og stearinlys på bordene, eller montér udendørslamper på husets ydermur.

2. Skab et spiseområde

Noget af det bedste ved sommeren er at kunne spise ude; om det så er morgenkaffen, der skal nydes i solen eller aftensmaden, der skal grilles og efterfølgende hygges omkring. Det er derfor helt oplagt at indrette et spiseområde.

Du kan for eksempel skabe et smukt og komfortabelt setup med spisebordsstolene Ria og Allsize-spisebordet fra Fast Spa. Fast Spa er specialiseret i at producere udendørsmøbler af høj kvalitet, og designet er italiensk og virkelig lækkert. Stolene her er af aluminium og med en bagside af vævet reb, og det er sten, der udgør spisebordets overflade.

Ria-spisebordsstolene kan stables, så du let kan sætte frem og pakke væk efter antallet af gæster til din sommermiddag.

© Fast Spa

3. Kæl for detaljen

Det kræver selvfølgelig også lidt fokus på det æstetiske, hvis du vil skabe en terrasse, der er indbydende og rar at opholde sig på. Husk f.eks. hynder og plaider, gerne i lyse farver eller måske i klassiske sommerfarver som gul eller blå – det kan være enormt stemningsskabende.

Noget andet, der gør sig særligt godt på en terrasse, er også planter. Det kan godt være, at haven er lige ved siden af, men naturen har en evne til at skabe en rolig og afslappende atomosfære, som er svær at matche uden. Du kan evt. lade nogle klatreplanter klatre op ad murværket eller en søjle, eller du kan plante i nogle store og flotte potter. Du kan også plukke en buket sommerblomster og sætte dem i vase på terrassebordet og på den måde få skabt en naturlig sammenhæng mellem have og terrasse.

4. Indret et område til afslapning

Når plænen er klippet og havearbejdet ordnet, er det vigtigt med et sted, du kan slappe af og simpelthen bare nyde livet med en god bog, en podcast i ørene eller en hyggelig samtalen med venner eller familie. Husk derfor at indrette et område til afslapning, såfremt du har plads.

Det kan du for eksempel gøre med en lækker daybed, en lænestol eller en sofa fra Fast Spa’s Ria Soft-kollektion. På billedet herunder ses deres 3-personers sofa sammen med Allsize-sofabordet.

Allsize-bordet fra Fast Spa findes både som spisebord, sofabord, barbord og konsolbord, så du kan indrette præcis det uderum, du drømmer om.

© Fast Spa