Ved et stort arrangement i New York, hvor BO BEDRE eksklusivt var inviteret, har Samsung præsenteret sin nye serie af såkaldte QLED-tv for 2018. Det skete på New Yorks gamle Strock Exchange, som i dagens anledning var indrettet, så man skulle tro, at man var ankommet til et Samsung-hovedkvarter. Et indtryk, der blev forstærket af, at man skulle have gennemrodet tasker og scannes med metaldetektor for at komme ind.
Snestorm i New York
Men ind kom vi, og det var rart, for New York viste sig denne dag fra sin værste side med storm og masser af tøsne, der gjorde det til en kamp at gå mod vinden og skabte store problemer for trafikken. Det lagde vi dog ikke mærke til indenfor, hvor vi fik fremvist TV-nyhederne.
Samsung har i flere år arbejdet på at gøre tv’et mere integrerbart i en moderne indretning. Det sker ikke mindst i lyset af, at flere og flere køber store skærme: ifølge Samsungs egne tal, er den mest solgt størrelse TV i verden nu 65 tommer og over.
Trætte af sorte skærme
Og det er altså en stor sort firkant at have hængende i stuen, når man ikke er i gang med at se TV-avisen eller Game of Thrones, hvilket også er den feedback, Samsung har fået, når de har spurgt forbrugerne om, hvad de gerne vil lave om i deres hjem. Svaret er overvejende, at folk gerne vil have skjult tv’et, når de ikke bruger det. Den anden del af svaret er, at de er trætte af alle de ledninger, der hænger ned langs væggen og ser grimme ud.
Samsungs rejse begyndte med tv’et Serif, som var designet af brødrene Bourroullec. Der var tale om et lidt nørdet produkt, som henvendte sig til deciderede design-entusiaster. Men det var et begynder-produkt, som viste, at Samsung havde fundet en vej, de ville udforske.
The Frame satte nye standarder
For et par år siden kom så tv’et The Frame, som var designet af Yves Béhar. Et tv, der ligner et ganske almindeligt billede på ens væg, når man ikke bruger det. Der følger adgang til 100 kunstværker og fotografier med i købet, og man kan også vælge at bruge sine egne fotos.
Nyt tv kombinerer fordelene
Det seneste skud på stammen er Samsungs nyeste QLED-linie, der kombinerer fordelene fra deres mest eksklusive tv med mulighederne fra The Frame. Således er billedet knivskarpt og farverne krystalklare, selv i sollys, og man kan på den nye serie indstille tv’et til at gå i ambient-mode, hvor man kan vælge mellem en række scenarier af fx bjerge, der ændrer lys i forhold til, hvordan vejret er udenfor: om morgenen er de tonet røde, mens de i løbet af dagen bliver mere klare i farverne. Ligeledes vil bjergene på dage med regn være mere grå.
Man kan også vælge at få forskellige informationer op på tv’et – vejrudsigt, de seneste nyheder og med en opdatering, der forventes at komme snart, også fx mail.
Få væggen som baggrundsbillede
Den helt smarte feature, set fra et indretningsperspektiv, er dog, at man kan tage et foto af den væg, det nye QLED-tv hænger på, sende det til tv’et som så vil bruge det som baggrundstapet. På den måde kan tv’et stort set blive usynligt, bortset fra en smal ramme. Det kan være løsningen for alle os, der ikke orker at se på 2 kvm sort skærm i stuen.
Som nævnt var et af de andre punkter, forbrugerne satte fingeren på, at de er trætte af ledninger. Det har Samsung også løst med den nye serie af QLED-tv. I stedet for at have kabler til spillekonsol, BlueRay-afspiller, soundbar og hvad det ellers kan være, har Samsung skabt et enkelt kabel, der kan blive op til 15 meter langt, som connecter til en boks, hvor alle enhederne i stedet tilsluttes.
Kabel giver mere frihed til indretning
Det betyder ikke alene, at man kun har et kabel på væggen, som oven i købet er stort set gennemsigtigt, men også, at man kan hænge tv’et der, hvor man vil uden at tage hensyn til, at ledningerne fra fx ens Playstation skal kunne nå tv’et. Samsung præsenterede sidste år en lignende løsning, men det nye er, at strømkablet også er integreret i kablet.
Brugervenligheden har også fået et nøk opad på Samsungs QLED-serie, og kan kan fx sætte tv’et i gang på under et minut ved at anvende den nye app Smartthings, som kopierer wifi-kode, koder til apps som fx Spotify og Netflix. Og endelig har stemmestyring fået en fremtrædende rolle i de nye tv, så man blot kan sige til sin fjernbetjening, hvad man vil se eller hvilken app, der skal åbnes, og så sker det. Dog kun, hvis man taler engelsk – der er ingen informationer om, hvornår det bliver rullet ud på dansk.