Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

TAKT: Nyt dansk brand laver bæredygtige designermøbler til en pris, hvor alle kan være med

Godt dansk design og et gennemtænkt, bæredygtigt koncept. Det lyder dyrt - men det er det ikke.

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

Den danske design-scene er blevet et brand rigere

Den nye dreng i klassen hedder TAKT, som er en reference til både takt og tone, fortolket som dét at opføre sig ordentligt over for hinanden og over for naturen, og til taktilitet i materialerne.

De to ting smelter perfekt sammen, når man hører konceptet.

Stolene sælges direkte til forbrugerne og sendes usamlede og fladpakkede til kunderne. Det sparer CO2, så de FSC-certificerede træstole har et minimum af negativt aftryk på klimaet, da der kan pakkes op til 7 gange så mange stole på den samme plads.

Og så er det en sanselig oplevelse at samle sin egen stol, siger Jens Jermiin, CMO og partner hos TAKT:

– Vi vil gerne gøre det at samle sit møbel til en kvalitetsoplevelse. Selve samleprocessen har været en del af designet så alle detaljer i stolen udstråler kvalitet, også når man går i detaljen og samler den selv Når du selv samler din stol, får du en fornemmelse for det materiale, som stolen er lavet af, du dufter og mærker det, forklarer han.

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

Respekt for naturen

Stolene fra TAKT er lavet til et langt liv. Der er 5 års garanti og skulle dele af stolen blive slidt, kan sliddelen skiftes ud, ligesom sæderne i tekstil eller læder altid kan skiftes.

Design og produktion er tænkt bæredygtigt fra starten, så hele livscyklus er i orden og EU blomst certificeret. Udover at træet er FSC-certificeret - en certificering, der garanterer så bæredygtig en produktion som muligt - har TAKT indgået et samarbejde med non-profit organisationen One Tree Planted, så der bliver plantet et træ for hver stol solgt.

– FSC-certificeringen garanterer, at træet er blevet til med respekt for naturen, men vi vil gerne give lidt ekstra, fortæller Jens Jermiin.

Der er desuden lavet en lang række tiltag, for at sikre så bæredygtigt et produkt som muligt, fra start til slut: Tekstilerne er eco-mærkede, læderet er naturbleget uden kemikalier og produkterne pakkes i genbrugspap.

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

En voksende portefølje

TAKT har slået dørene op til onlinebutikken med tre forskellige spisebordsstole på hylderne, en loungestol, en bænk og en skammel.

Møblerne kan sammensættes på et væld af forskellige måder med flere farver og tekstiler som valgmuligheder.

Prisen starter ved 1.400 kr. for Tool Chair - det dyreste produkt er Soft Lounge Chair, der koster 3.995 kr.

Der vil løbende blive tilføjet nye designs til porteføljen.

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

TAKT nyt dansk designbrand

© TAKT

Relaterede Artikler