Kom med bag kulissen hos Lasse Skjønning Andersen fra GRØD

Lasse Skjønning Andersen har ikke grød i hovedet - men han har det i hvert fald på hjernen! Mød manden der besluttede at give den gamle spise en fortjent renæssance.

Grød-entutiast og iværksætter

Allerede i sine teenage-år begyndte Lasse at eksperimentere med en glemt spise som han mente havde enormt stort potentiale. Efter at have boet i USA og have set deres fortolkninger af samme, besluttede han at følge grødmave-fornemmelsen og starte verdens første grødbar - på Nørrebro. Siden har GRØD formeret sig og Lasses ambitioner, på grødens vegne, er ikke i nærheden af nået endnu.

Hvad kendetegner dit arbejdsrum?

"Mit arbejdsrum er typisk meget varierende - der er 4 små butikker, som jeg bevæger mig i dagligt. Kendetegnende for alle 4 arbejdsrum, er at jeg møder kunder, venner og kollegaer i øjenhøjde, og der altid er aktivitet og god energi."

Hvor kommer din inspiration fra?

"Min inspiration til GRØD kom fra min egen nørdede kærlighed til grød. Ideen er at gøre op med traditionelle forestillinger om ordet grød og udvide vores måde at tænke ordet på. Inspiration til nye ideer og koncepter kan komme fra andre inspirerende madkreatører, spisesteder, sæsonens råvarer, kunstnere og generelt tendenser og strømninger i tiden."

Hvad er vigtigst for dig at have når du arbejder?

"Energi og gode mennesker og kollegaer omkring mig. Jeg har tidligt i min iværksætter-karriere taget nogle afgørende valg omkring min hverdag. For mig er det vigtigt at have en hverdag hvor jeg også har tid til venner, fritidsinteresser, familie og at kede mig. Jeg kunne potentielt tjene flere penge og vækste mere, hvis jeg arbejdede 60 timer om ugen, men det giver mig ikke positiv energi. Jeg tror på, at jo mere frihed jeg har i hverdagen og jo gladere jeg er, des skarpere bliver jeg, samt en bedre kæreste, ven, søn og chef."

Hvad er det bedste ved netop dit arbejde?

"At jeg laver noget jeg brænder for! Al min iværksætter-energi kommer fra en passion. Det er vigtigt for mig at kunne overraske andre mennesker og at turde gøre som ingen andre har gjort på den samme måde før!"

Hvad er din drøm for GRØD?

"Min drøm er, at GRØD skal blive en global virksomhed med grødbarer i alle storbyer i verden, uden at gå på kompromis med råvarer, autenticitet og god kvalitet, som er kerneværdier i GRØD. Derudover, som jeg har nævnt før: være glad for min hverdag og have frihed til at gøre det jeg brænder for."

Kan du fortælle os én ting om GRØD som vi ikke vidste?

"GRØD åbner i Århus i løbet af efteråret!"

Relaterede Artikler