Nordjysk tegnestue vinder international designkonkurrence

Danske arkitekter har en særlig forståelse for at kombinere æstetik og funktionalitet i design, som giver livsglæde, og det er formentlig grunden til, at BJERG Arkitektur løb med sejren.

BJERG Arkitektur Geberit badeværelse
© BJERG Arkitektur

6 kvadratmeters velvære

I starten af året inviterede Geberit udvalgte arkitektfirmaer til at deltage i den danske del af konkurrencen, hvor opgaven lød på at tegne den bedste løsning på et badeværelse på blot 6 kvm ved brug af Geberits produkter.

Vinderen gik videre til den internationale konkurrence med deltagelse af i alt seks europæiske lande.

En uforventet sejr

Da BJERG Arkitektur indsendte deres bidrag, havde de slet ikke forventet at komme videre fra den danske konkurrence, fordi de var i hård konkurrence mod blandt andet Henning Larsen Architects. Men da de vandt og efterfølgende så bidragene fra de fem andre europæiske lande, som de var oppe imod i den internationale konkurrence, var det tydeligt, at det danske badeværelse skilte sig ud på ét væsentligt punkt:

”Badeværelset er en af de sidste bastioner, hvor vi kan låse døren og få ro, og det mål har vi skåret helt ind til benet med et lidt drømmende scenarie, hvor det i virkeligheden er følelsen og stemningen i rummet, som vi reagerer på – frem for en masse smarte funktioner. Man kan sige, at vi har skabt en oplevelse ud af et hverdagsgøremål,” forklarer Carsten Wraae Jensen, BJERG Arkitektur.

Bidraget er et stjerneeksempel på, hvad ny dansk arkitektur står for — Uffe Buchard
© BJERG Arkitektur

God arkitektur er integreret i dansk kultur

40.000 stemmer er blevet afgivet i konkurrencen, og på trods af at konkurrenterne kommer fra væsentligt større lande med potentielt flere nationale stemmer, løb det danske design med sejren.

Designconnaisseur, hotelejer og modeekspert Uffe Buchard var med i det dommerpanel, der kårede vinderen af den danske konkurrence, og han var på ingen måde i tvivl om, at netop fokus på at skabe velvære i rummet har været afgørende:

”Bidraget er et stjerneeksempel på, hvad ny dansk arkitektur står for. Funktionalitet med et twist af eskapisme – i dette tilfælde naturen, der indtager rummet som et evigt omskifteligt værk. Det er en ny tilgang til badeværelset som et velvære-værelse, der både er egnet til en praktisk og travl hverdag og til personlig fordybelse og ultimativ ro.”

Vinderbadeværelset bliver bygget 1:1 i et studie i Tyskland, fotograferet og brugt i Geberits markedsføring verden over i 2023 – med promovering af BJERG Arkitektur. Derudover får vinderne en check på 3.000 euro.