Mærk på dit design

Der er fokus på det taktile - på materialer og overflader, der pirrer øjet og som stimulerer følelsessansen.

Vintagetekstiler danner fundamentet for Marine Myrups håndlavede patchworkkrukker, der til forveksling ligner historisk keramik. Hun beskriver selv sine værker som hands on-håndværk og kunstfærdige nærværsobjekter. elusiveowl.blogspot.com.

Der er masser af struktur og taktil overflade på irske Jenny Walshs Stacked Lamp. Den er fremstillet af laserskåret pap limet sammen i lag og formet i hånden. Hver lampe har sin unikke form. jennywalshdesign.com.

Det er den unge tyske designer Timo Flott, der med inspiration fra fuglereden har kreeret Nido-stolen, som baserer sig på traditionelle fletteteknikker. Stolen er skabt i forbindelse med et studieophold på KADK i København. timoflott.wix.com/work.

1950'er-modernisme møder moderne workshop i det smukt perforerede Perf-opbevaringsmøbel, hvor det industrielle look støder sammen med det elegante udtryk. Skabene indgår i Morosos Diesel Living Kollektion. moroso.it.

© Akihiro Yoshida

Japanske Nendo har, sammen med den ligeledes japanske papirproducent Taniguchi Aoya Washi, skabt en lampe i 3D-papir. Lampen med den ru overflade er døbt Washi, der er det japanske ord for papir. aoyawashi.co.jp, nendo.jp.

Digital Couture er Hermann August Weizeneggers kollektion af møbler og brugskunst, skabt i samspil med håndværkere og programmører med indsigt i 3D-teknikker. Ved at arbejde og eksperimentere i krydsfeltet mellem håndværk og avanceret teknologi har han opnået et helt unikt udtryk. hermannaugustweizenegger.de.

Der er både organiske og taktile elementer i Noam Dover og Michal Cederbaums Tailormade Vases, De Tel Aviv-baserede designere har denne gang ladet sig inspirere af den måde, hvorpå afrikanske kvinder bærer krukker på hovedet. noamandmichal.com.

© Jamie McGregor Smith

Hacking the Mould er en kollektion af vaser og borde, skabt af Noam Dover og Michal Cederbaum. Det ligner marmor, men det er stentøk med referencer til det antikke materiale og håndværk. noamandmichal.com.

Den New York-baserede Sebastian Errazuriz' Magistral Cabinet med 80.000 træpigge sender en hyldest til hulepindsvinet. Afprøvningen af grænserne mellem funktionalitet og symbolisme har taget 12 snedkere seks uger at frembringe. meetsebastian.com.

Keramikeren Christina Schou-Christensen har sit helt eget fabulerende udtryk - det kan blandt andet ses i værket Soft Pink, som bryder med alle vaneforestillinger om keramik. cschouchristensen.dk.