Kähler Colore
© Kähler

Kähler lancerer nyt stel, der hylder samhørighed og fællesskab

Som en hyldest til de hænder, der har lavet maden og keramikken, vi spiser den af, lancerer Kähler nu "Colore": Et håndmalet brugsdesign i stentøj med centerpiece i keramik.

Følelsen af samhørighed afspejles i Kählers nye stel

Håndværk, sanselighed og det at gøre sig umage er centrale designelementer i sommerens stelnyhed, der er skabt til slow living og det fællesskab, der naturligt opstår omkring måltidet, når vi samles ved det veldækkede bord og sætter tiden på pause for en stund.

Det gode måltid handler nemlig ikke længere kun om smag. Moderne måltidskultur fokuserer i stedet på sanseindtryk og følelsen af samhørighed, der tilsammen skaber en helstøbt oplevelse omkring bordet. Vi søger det håndlavede, det traditionelle og det autentiske. Det langsomme og det uperfekte. Og et fællesskab, der er blevet vigtigere end nogensinde før efter to år, hvor vi ikke kunne mødes omkring måltidet med hvem som helst.

Som en hyldest til de hænder, der har lavet maden og keramikken, vi spiser den af, lancerer Kähler nu stellet Colore: Et håndmalet brugsdesign i stentøj med centerpiece i keramik, som genfortolker håndværket og de originale dekorationsteknikker fra Kählers pottemagerværksted og sætter bløde historiske former, sjælfulde arkivfarver og taktile detaljer på steldelene med det store serveringsfad som naturligt centerpiece.

Kähler Colore
© Kähler
Kähler Colore
© Kähler

Udvendige reliefriller & indvendig spiralsignatur

Som brand er Kähler berømt og beundret for sin kunstkeramik, men keramikpioneren trækker også på en stærk pottemagertradition og -passion. På værkstedet i Kindhestegade i Næstved arbejdede Herman Hans Christian Kähler i 1900-tallet dedikeret på at bevare hverdagens mere jævne brugsgenstande i produktion og videreføre de gamle teknikker, som gør pottemageren til kunstner, når hænderne sætter sin signatur i leret; og med lanceringen af Colore løfter Kähler nu pottemagerarven ind i det 21. århundrede.

Som navnet antyder, er Colore et design med autentisk farve- og forminspiration fra Kählers arkiv. Stelserien, der består af tallerkener, skål, krus og et fad i charmerende bløde former, genfortolker det autentiske håndværk og teknikkerne, som Kählers pottemagerværksted gennem tiden har raffineret, og som i dag lever videre i brandets DNA. Det gælder både Colores blanke glasur, hvis levende og sansemættede overflade udspringer af Kählers historiske gule glasurer og de markante reliefriller på stellets yderside, som rører både øjet og hånden med reference til skabelsesprocessen bag drejebænken.

Kähler Colore
© Kähler
Kähler Colore
© Kähler

Grønt værdifællesskab

Vi ser måltidet som en af tidens helt store værdiskabere, hvor alle måltidets elementer bliver synonymt med kvalitet, håndværk og passion. Lanceringen af Colore byder derfor ikke kun på nyt design, men også på nye værdifællesskaber. Med afsæt i den frodige grønne nuance, som også er Aarstidernes signaturfarve, har Kähler skabt en mørkegrøn Colore variant, der vil kunne opleves i Aarstidernes spiserier, hvor der bydes til bords med smuk keramik, gode råvarer og smagfulde retter. Det er altså en hyldest til det autentiske måltid.

Værdifællesskabet med Aarstiderne er en markering af, hvordan passionen for traditionsrigt kunsthåndværk forenes med passionen for madkultur, miljø og mennesker i unik samhørighed.

Colore findes i fire smagfulde farver - Apple Rose, Berry Blue, Saffron Yellow og Sage Green - som alle har rødder i Kählers historiske palet.

Colore Skål (Ø: 15 cm), Tallerken (Ø: 19 cm), Middagstallerken (Ø: 27 cm), Fad (Ø: 34 cm) samt Krus med hank (30 cl) koster hhv. 169,95, 169,95, 199,95, 599,95 & 169,95 kr. (vejl.)

Nyhederne findes i handlen fra medio maj.

Kähler Colore
© Kähler