Sommerens design med karakteristiske former, nytænkning og fokus på akustik

I disse designnyheder finder du både karakteristiske former, nytænkning, fokus på akustik og lyd beregnet ved hjælp af algoritmer. Her er designere der har bevæget sig udover deres sædvanlige rammer og design inspireret af mellemamerikanske regnskove.

Stor grå modulsofa, buttet lænestol i groft tekstil og sart rød sammenklappelig loungestol
© Redaktionen

Nye moduler til stuen

Tama Living (sofa) er designet af østrigske Eoos for Walter Knoll. Den fås med tekstil og læder og består af faste moduler, der sammensættes efter behov. Og plads kan man tilføje, for det er en sofa, der kræver noget af sit rum. Endnu ikke prissat, Walter Knoll.

En klassiker finder sin tid

Da Mario Bellini i 1967 præsenterede sin 932-model for Cassina, var designet, der groft sagt består af fire puder, der er samlet med et bredt bælte, for outreret. Nu satser Cassina på, at tingene har ændret sig i løbet af de seneste 50 år, og har derfor relanceret stolen under navnet MB1 Quartet. Den måler b 97 x d 85 x h 62 cm og fås i flere forskellige tekstiler og farver. Fra 32.460 kr., Cassina.

Loungestol fra regnskoven

Miskito er opkaldt efter en særlig spansk dialekt, der tales i Nicaraguas regnskove. Den sammenklappelige loungestol er designet af Jonas Herman Pedersen, og netop de mellemamerikanske regnskove, deres atmosfære og de indfødtes håndværk har inspireret til stolen. Den fås i flere farver og måler h 70 x d 74,5 x l 67 cm. 10.995 kr., Skagerak.

Lydsystem fra B&O hængende på væggen i hexagon-formede fliser
© Redaktionen

Akustik på flere måder

Beoshape er et fuldstændig nytænkende produkt fra B&O, der tænker flere former for akustik ind i ét design. Systemet består af tre typer hexagon-formede "fliser": forstærker, højttaler og akustikdæmper. Derved får man både trådløs lyd og en akustikdæmper i det samme produkt. Og det er virkelig godt set af designer Øivind Slaatto, i en tid, hvor et stigende antal hjem har store rum med hårde overflader, og dermed problemer med akustikken.

– Indendørsklimaet er altafgørende for vores trivsel. Et aspekt er lys. En anden faktor er luftkvalitet. Men lige så vigtig er akustikken, fordi den påvirker os både psykologisk og fysisk, mener Øivind Slaatto. Der kan tilsluttes op til fire højttalere pr. forstærkerenhed, og lyden afspilles ved hjælp af en algoritme
 på en måde, så den forekommer centreret, uanset hvor man befinder sig i rummet. Beoshape fungerer som multirumssystem og kan afspille via Chromecast, Airplay eller Bluetooth. Endnu ikke prissat., B&O.

Lamper fra Muuto, sidebord fra Vipp, lampe fra Louise Roe, fugle-figurer og grønt kaffebord
© Redaktionen

Tre på én gang

Ambit-pendlen har været en succes for Muuto, så nu lanceres den i et armatur med tre lamper, der er sat i forlængelse. Den fås indtil videre i sort, grå og hvid og måler l 126 x h 19,7 cm. 4995 kr., Muuto.

Udbrud til stuen

Vipp har forladt deres sædvanlige rammer omkring køkken og bad med lanceringen af et sidebord. Det er naturligvis udført i pulverlakeret metal og har en keramisk plade. H 45 x diam. 40 cm, 2499 kr., Vipp.

Otte kanter oppe og nede

Eight-over-Eight har sit navn, fordi både skærm og base har otte kanter. Den fås i en lang række kombinationer af marmor og skærm – her i grøn marmor med tilhørende skærm. H 60 x diam. 21,5 cm, 7999 kr., Louise Roe.

Fugl som hyldest

L'oiseau er lavet som en hyldest fra brødrene Bouroullec til Eames' berømte fugl. L'Oiseau fås i træ og keramik, fra 780 kr., Vitra.

Hollandsk metal-origami

Den hollandske designer Aldo Bakker har designet dette spektakulære coffee-table for Karakter. Bordet er skåret ud af et enkelt stykke metal, som derefter bøjes i form til bordet. H 43,3 x d 31,9 cm, 11.995 kr., Karakter.