Se alle vinderne af Design Favoritter 2022

Fra de fineste accessories til de smukkeste lamper. Årets 12 vindere er nu fundet! Se, om dine favoritter er løbet af med sejren.

I har stemt og stemt, og vinderne af Bolig Magasinet og BO BEDREs læserpris er nu fundet.

Det er blevet til 12 heldige vindere inden for kategorier som accessories, småmøbler og skulpturelle lamper.

Se alle vinderne af Design Favoritter 2022 herunder.

Vinder i kategorien Accessories: Knager fra Cozy Living Design

Knagerne fra Cozy Living er den perfekte accessory til en legende indretning. De findes i forskellige materialer som glas, marmor og velour. Mikset på kryds og tværs skaber de et unikt look, uanset om de bliver brugt som knage til jakken i entréen, morgenkåben på badeværelset eller hænger i flok i soveværelset og venter på smykker eller tasker.

Vinder i kategorien Bæredygtig: FDB Møbler

FDB Møbler har sat et ambitiøst mål: at blive Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed, og intentionen skal afspejle sig i alle handlinger. Træet, som bliver brugt i produktionen, er FSC-certificeret, og alle tekstiler er mærket med oeko-tex. Målet er, at alt fra den mindste skammel til den helt store hjørnesofa kan komme under Svanemærkets vinger. Sidst men ikke mindst sigter FDB Møbler mod at blive CO2-neutrale. Vi hepper på, at det lykkes.

Vinder i kategorien Bordlampe: Radiant LED lampe fra Eva Solo

Eva Solos Radiant LED-lampe kan tages med overalt. Det flotte skandinaviske design i egetræ vil skabe stemning, hvad enten man tager den med ude eller inde – og den kan i op til 33 timer sprede hygge, før den genoplades.

Vinder i kategorien Børn: Circus Basket fra OYOY Living Design

Det var kærlighed ved første blik, da vi så OYOY Livings nye ‘Circus baskets’! Det er design skabt i børnehøjde, men med en betænksom skelen til forældrene. For der er ingen tvivl om, at de nye kurve er designet til børneværelset, men de naturlige nuancer gør, at de kan passe ind på ethvert børneværelse. For trods de sarte brune og blå farver, så giver striberne og formen et legesygt udtryk, og vi tager hatten af for, hvordan de to ofte modsatrettede æstetiske preferencer hos voksne og børn faktisk er forenet - og så endda med en masse opbevaringsplads.

Vinder i kategorien Designunivers: Ingvard Christensen møbelhuse

Hvor skal du gå hen, hvis du ikke er sikker på, hvilken stilretning dit næste møbel skal pege i? Et virkelig godt bud er en af Ingvard Christensens 5 butikker. Her er de bedste mærker indenfor møbler, lamper og tilbehør samlet ét sted, så du kan lade dig inspirere og finde dit næste møbelcrush, mens du mærker og tester, om de også er lige så behagelige, som de er flotte. Det er ret unikt i en tid, hvor meget foregår online - nogle gange skal vi bare have tingene mellem hænderne for at træffe den rigtige beslutning.

Vinder i kategorien Køkken: GROHE Blue Home fra GROHE

Med GROHE Blue Home har du altid en tørstslukkende kilde i dit hjem. Køkkenarmatur i et elegant og matsort design kombinerer innovative funktioner, som gør, at du har afkølet og filtreret vand – med eller uden bobler – direkte fra hanen. GROHE Blue Home giver de ekstra fordele, at du samtidigt slipper for at skulle købe og slæbe vand hjem i plastflasker – godt for dig selv, pladsen i dit køleskab og miljøet.

Vinder i kategorien Loftslampe: Asteria Up loftslampe fra UMAGE

Asteria Up-loftslampe giver dig ikke bare et godt lys, men er også en diskret og stilren løsning i fx køkken og entre. Lampeskærmen er placeret på en base af messing, som tilfører et raffineret moderne udtryk. Toppanelet skaber et omgivende lys opad, som understreger detaljerne i designet og sikrer en blød atmosfære i det omgivende rum.

Vinder i kategorien Møbler: Gesture Lounge Chair fra Warm Nordic

En kompakt og samtidig let loungestol, som især begejstrer med de små ‘vinger’, der elegant fungerer som armlæn. Gesture Lounge Chair er designet af Hans Olsen i 1957, men den er blevet en ægte designklassiker med fans i mange generationer, og i denne version i naturlig fåreuld glider den perfekt ind i det moderne hjem – stort som lille.

Vinder i kategorien Skulpturelle lamper: VL Studio Designet af Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen

VL Studio-familien har sine rødder i en lampe designet af arkitekt Vilhelm Lauritzen til DR's gamle radiohus i København i 1940'erne. Lampen er opkaldt efter dens funktion, da nogle af lamperne blev brugt udenfor studierne til – med enten rødt eller grønt lys, at angive, om der var optagelser i gang. VL Studio er dansk topdesign og en moderne genfortolkning til bordet eller gulvet, og den skaber et diffust og behageligt lys gennem det opale glas.

Vindere i kategorien Småmøbler: Focus skrivebord fra ILVA

Det yder ikke ILVAs skrivebord retfærdighed at nævne det i samme sætning som ordet "hjemmearbejdsplads". Men når vi nu alligevel gør det, er det fordi 'Focus'-skrivebordet er et tveægget svær, der balancerer funktionalitet og smukt design perfekt. Her er en mulighed for at dedikere et frimærke derhjemme til dit arbejde, uden det spolerer enhver æstetik. Det væghængte design gør bordet diskret og brugen af jalousilågerne i lavt format til at skjule laptop og notesbog bag, er både nyt og alligevel velkendt på en måde, der får bordet i egetræsfiner til at spille smukt sammen med mange af de designklassikere, vi elsker herhjemme. At skrivebordet, så samtidig dublerer som entrémøbel eller sminkebord… Ja, det er da en ægte designfavorit!

Vinder i kategorien Tekstiler: VK-9 tæppe fra Nordic Modern

Designet på dette tæppe er klassisk Vibeke Klint, designet i 1980'erne som et unika, men nu sat i produktion af Nordic Modern. Tæppet er vævet med en særlig kædereps teknik med ”lynilds” detaljer i fladvæv, hvilket er en krævende kombination af teknikker, da de to egentlig modarbejder hinanden. Tæppet gør sig smukt som løber i en entre eller hall.

Vinder i kategorien Uderum: Sense 3-pers. sofa fra Cane-line

Cane-lines Sense sofa til uderummet er designet af den danske duo Foersom & Hiort-Lorenzen MDD. Den rummelige sofa er produceret i stærke materialer og det vejrbestandige Cane-line Weave®, som giver et naturligt og indbydende look. Hynderne har en særlig QuickDry & Airflow teknologi, som sikrer at hynderne er tørre allerede en times tid efter et regnskyl.