Se alle billederne: Dansk design fejret ved gallafest

Design Awards 2017 var en fest for dansk design, hvor 550 gæster hyldede de bedste møbler, lamper og andre design, der er sat i produktion de seneste år. Se galleriet fra den festlige aften i Folketeatret.

design awards 2017 folketeatret indgang
© Thomas Dahl

Chefredaktør for Bolig Magasinet, Helle Blok og forlagschef og chefredaktør for Bo Bedre, Nordic Living og Costume Living Erik Rimmer stod i døren for at tage mod de 550 gæster.

I går, onsdag 6. september, blev Design Awards 2017 uddelt ved en storslået gallafest i Folketeatret i København. Design Awards bliver uddelt af Bo Bedre, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living, og har i løbet af de senere år markeret sig som den måske vigtigste designpris i Danmark.

Det kunne man tydeligt mærke på fremmødet, i alt 550 gæster havde takket ja til invitationen, og ikke mindst den spændte stemning forud for prisuddelingen: Flere af de nominerede fortalte til BO BEDRE, at de havde sommerfugle i maven, da de satte sig til rette i Folketeatrets smukke sal, forud for afsløringen af vinderne.

De nominerede er udvalgt af Bo Bedre og Bolig Magasinets redaktioner, hvorefter en jury har valgt de endelige vindere. juryen bestod af strategic creative director i 3X Jesper von Wieding, journalist Susanne Holte, stylist Anette Eckmann, partner og kreativ direktør i Darling Creative Studio Uffe Buchard chefredaktør på Bolig Magasinet Helle Blok, Chefredaktør på Scandinavian Living og medredaktør på Bo Bedre Charlotte Ravnholt og chefredaktør på Bo Bedre Erik Rimmer.

design awards 2017 folketeatret anders lund madsen
© Thomas Dahl

Aftenens vært, Anders Lund Madsen, med chefredaktør for Costume og Costume Living, Rikke Christensen, chefredaktør for Bo Bedre, Nordic Living og Costume Living, Erik Rimmer, samt chefredaktør for Bolig Magasinet Helle Blok. Årets statuette, som vises frem af Anders Lund Madsen, er designet af Jonas Krüger og udført af Brdr. Krüger.

Prisuddelingen blev indledt af chefredaktørerne for Bo Bedre, Bolig Magasinet og Costume Living, Erik Rimmer, Helle Blok og Rikke Christensen.

– Vi er her for at fejre det skønne, det lækre og det smukke, som er så vigtigt for danske design, sagde Erik Rimmer, mens publikum snapchattede, instagrammede og lagde foto op på Facebook.

Kort efter trådte aftenens vært, Anders Lund Madsen, ind på scenen iklædt sømandshue, ternet jakkesæt, T-shirt og en umiskendelig topmave. En skøn kontrast til de guldpyntede balkoner, krystallysekronen og den røde velour. Derfra overtog han styringen af showet, og førte både vindere og gæster gennem showet med humor, overskud og en ironisk distance, der tog gjorde aftenen til en god oplevelse, og ikke en selvhøjtidelig selvpromovering, som sådanne shows ofte bliver.

I alt tog det små tre timer at uddele alle priserne – du kan se alle vinderne i denne artikel – og bagefter var der pindemadder og hvidvin samt masser af snak i foyeren. Imens blev vinderne fotograferet på scenen med en flot baggrund af blomster, der var stylet af stylist på Bolig Magasinet, Julie Løwenstein, og AD’er på Bo Bedre, Stine Kirchheiner.

design awards 2017 folketeatret salen
© Thomas Dahl

Stemningen i salen var spændt, inden uddelingen af priserne gik i gang. Aftenen blev flittigt delt på de sociale medier.

design awards 2017 folketeatret danish design makers
© Thomas Dahl

Prisen Årets Innovative gik til Danishdesign MAKERS, der består af en lang række designere, der er gået sammen for at støtte hinanden i at få deres produkter vist frem, i stedet for at se hinanden som konkurrenter. DanishdesignMAKERS er grundlagt af de tre herrer i midten, Thomas Albertsen, Antonio Scaffadi og Øivind Alexander Slaatto.

design awards 2017 folketeatret upcoming christian juhl
© Thomas Dahl

Prisen Årets Upcoming gik til designeren Christian Juhl.

design awards 2017 folketeatret ildsjæl snedkernes efterårsudstilling
© Thomas Dahl

Prisen Årets Ildsjæl gik til Snedkerns Efterårsudstilling, for det årelange og utrættelige arbejde for danske design og ikke mindst håndværk, som er en så vigtig del af, hvorfor dansk design er så kendt i hele verden.

design awards 2017 folketeatret talentpris
© Thomas Dahl

Årets Talenter blev Therese Damkjær, Mia Maya Christophersen, Rikke Palmerston Christensen, Julie Begtrup Hansen og Troels Flensted, der modtog et rejselegat på 10.000 kr. Det er fem unge designere, vi kommer til at se mere til i den kommende tid.

design awards 2017 folketeatret B&O Øivind Alexander Slaato
© Thomas Dahl

Årets Design gik til Beosound Shape designet af Øivind Alexander Slaatto for Bang & Olufsen.

design awards 2017 folketeatret kunsthåndværker Marianne Krumbach
© Thomas Dahl

Årets Kunsthåndværker blev Marianne Krumbach.

design awards 2017 folketeatret Årets lampe Louis Poulsen GamFratesi
© Thomas Dahl

Designduoen GamFratesi, bestående af Stine Gam og Enrico Fratesi, fik sammen med Louis Poulsen prisen Årets Lampe for lampen Yuh.

design awards 2017 folketeatret Årets møbel rui alvez menu
© Thomas Dahl

Årets Møbel gik til Tailor Sofa designet af Rui Alvez for Menu.

design awards 2017 folketeatret bisse
© Thomas Dahl

Sangeren og sangskriveren Bisse dukkede op midt i showet som et surprise-indslag, hvor han blandt andet sang hittet 6 Hjerter.

design awards 2017 folketeatret stemning
© Thomas Dahl

Efter prisuddelingen var stemningen god, på trods af at mange var skuffede over, at det ikke var dem, der tog en pris med hjem i år.

© Thomas Dahl

Et par af prisvinderne, Stine Gam og Enrico Fratesi, der både privat og professionelt er et par, var glade for igen i år at tage en pris med hjem fra Design Awards.

design awards 2017 folketeatret snak
© Thomas Dahl

Festen sluttede kl. 22.30, men selv om loftsbelysningen blev tændt, blev folk hængende både i lokalet og udenfor på Nørregade – et bevis på en vellykket fest.