En gylden designaften

Med folketeatret som gylden kulisse og Hella Joof som aftenens vært, var rammerne til Design Awards anno 2016 sat. En aften som skulle vise sig at blive en fantastisk hyldest til mangfoldigheden indenfor banebrydende og interessant design, innovation og æstetik.

Forberedelserne til uddelingen af årets største designpris kulminerede i glædesrus og fælles, folkelig hyldest. En hyldest til aftenens vindere, ja, men i sandhed også til alle de, som har gjort 2016 til et interessant designår.

Med Danmarks fire største bolig- og designmagasiner som arrangør, skulle Bo Bedre, Boligmagasinet, Costume Living og Nordic Living forsøge at omfavne alle de største spillere på den danske designscene – og det lykkedes til perfektion.

Sublime talenter og skønt show

I sekunderne op til showets begyndelse, ankom aftenens æresgæst, H. K. H. Kronprinsesse Mary. En fornem entré som kun er en kommende dronning værdig, med forventningsfulde gæster og absolut stilhed. En stilhed som dog blev afløst af en strålende og altid skarp Hella Joof på scenen. Ledsaget af aftenens tre medværter – Erik Rimmer, Helle Blok og Rikke Christensen, skulle de i samlet flok skyde aftenens show i gang– og det blev gjort med glans.

Aftenens røde tråd var ,,den nye guldalder” som både gjorde sig gældende i dekorativ udsmykning af scenen, og i aftenens smukke vinderbuketter, designet af Anette Von Einem. Prydet med guldblade og guldstøv, manglede showet hverken glamour eller glædesråb, geniale indslag eller glædelige takketaler.

Med en kåring af alt fra Årets upcoming, til Årets comeback –og naturligvis Årets design, havde showet, takket være alle de prominente, nominerede navne – og en folkekær konferencier, bare det hele. Pomp, pragt, tonsvis af talent og meget, mere mere. En festlig aften i Folketeatret som vi er aldeles beærede over at have været en del af, og som vi meget sent vil glemme.