Design Awards 2022: Årets Design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Årets Design 2022

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Scandinavian Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres Årets Design. Se de nominerede her.

Shaker System af Raf Simons for Kvadrat

Shaker System af Raf Simons for Kvadrat
Raf Simons nye opbevaringssystem for Kvadrat er ikke blot godt tænkt, det er også ualmindeligt smukt udført. Systemet består af en enkelt barre klædt i designerens karakteristiske tekstil med mulighed for at supplere tilbehør efter behov. Det er opbevaring og udstilling i ét med fokus på materialer og stoflighed i et yderst minimalistisk formsprog. Her har alting sin plads, og det er der brug for i en kaotisk verden og hverdag.

Interconnect Candle Holder af Colin King for Menu

Interconnect Candle Holder af Colin King for Menu
En stærk stage til et enkelt lys, som alligevel hurtigt løber med opmærksomheden som bordets absolutte centrepiece. Det enkle, geometriske design leder tankerne hen på en vægt, løfter lyset op, og fremhæver det på smukkeste vis. Beskueren tvinges til at fokusere på flammens liv og skønhed og måske tænke en tanke eller to om, hvor meget vi egentlig har behov for? Et brugbart kunstværk, som leger med former og kontraster.

The Kindred Path collection af Helene Blanche for Linie Design

The Kindred Path collection af Helene Blanche for Linie Design
Gulvtæpper er hotte, fordi de tilføjer taktilitet og kulør og samtidig dæmper lyden. Med energikrisen over os, bliver de kun endnu hottere. Helene Blanche har en unik sans for farver og mønstre, som hun her udfolder i et smukt parløb med Linie Design. Løberne kan customizes efter boligen og rammer ind i tendensen, hvor oversete rum som trappen eller gangen inviteres ud af skammekrogen og bliver forkælet med farver og stoflighed. Der er en snert af nostalgi over designet, og det føles dejligt trygt i en kold tid.

Happy Hook af Jaime Hayon for Fritz Hansen

Happy Hook af Jaime Hayon for Fritz Hansen
Her er smilet, du altid har drømt om at blive budt velkommen hjem af! Med Jaime Hayons legesyge knage i entréen (soveværelset, badet eller måske i køkkenet …) kan du næsten glemme besværet med at investere i en hund eller jagte en kæreste. Happy Hook er altid glad for at se dig. Designet er inspireret af den spanske designers fortid som street art-kunstner, og hans smilende tilgang til livet stråler ud af den. Et lille designobjekt med stor personlighed.

Nendo af Oki Sato for Georg Jensen

Georg Jensen
© Georg Jensen

Nendo af Oki Sato for Georg Jensen
En stærk serie af lysestager og vaser, som taler ind tendensen, hvor vi arrangerer vores accessories i stilleben og iscenesætter hjemmet. Oki Sato har skabt en teknisk serie, hvor tyngdepunktet udfordres, og hvor kontrasterne mødes i smuk harmoni. De kolde metaller spiller op til naturens bløde former, og beskueren kan næsten fornemme vandets stille rislen og de glatte stens rundinger. Et nyskabende design med potentiale til at blive en ny Georg Jensen-klassiker.