Design Awards 2021: Årets Møbel

Prisen gives til et møbel, som er afklaret både æstetisk, funktionelt og teknisk. Det skal være originalt samt have en høj og gerne lang brugsværdi. Se de nominerede her.

Design Awards 2021

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Scandinavian Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres "Årets Møbel”. Se de nominerede her.

Richardt Chair af Kim Richardt for Frama

Richardt Chair af Kim Richardt for Frama
© Frama

Et cool og yderst moderne møbel med klare Bauhaus-referencer. Kontrasten mellem de stærke stålrør og den naturlige, rå canvas er vellykket. Richardt-stolen udfordrer tyngdepunktet og nysgerrigheden hos beskueren – bliver den stående, eller ruller den, når man sætter sig? Et yderst enkelt møbel, hvor der er skåret ind til benet, og som samtidig står meget stærkt og elegant.

Vindeby sofabænk/daybed af Mathias Weber for FDB Møbler

Vindeby sofabænk/daybed af Mathias Weber for FDB Møbler
© FDB Møbler

Et smart multimøbel som på alle måder passer godt ind i small living. Det ene eller begge rygstykker kan tages af og sættes til i siderne, så møblet forlænges, og sofaen bliver til en daybed. Designet er let og svævende og bygger smukt videre på den danske designtradition. Matchet med Mathias Weber er godt set af FDB Møbler.

TORE side tables af David Thulstrup for e15

TORE side tables af David Thulstrup for e15
© e15

David Thulstrup lægger stærkt ud med sin første kollektion for e15. TORE er en mangfoldig familie af sofa- og sideborde i forskellige størrelser i enten marmor eller træ. Designets geometriske former refererer til 20’ernes Art Deco. Formsproget er raffineret og samtidig så enkelt og oplagt. Brug bordet alene eller lad flere i forskellige materialer spille smukt sammen.

MR01 Initial Chair af Mathias Steen Rasmussen for GUBI

MR01 Initial Chair af Mathias Steen Rasmussen for GUBI
© GUBI

Der er i den grad kælet for detaljerne på Mathias Steen Rasmussens nye stol for Gubi, som oprindelig var tænkt til brug i hans eget hjem, når han mediterede. Et både skulpturelt og transparent møbel på mange måder. Her kan du nyde det gode håndværk, både i form af de smukke samlinger og rundinger og i den elegante måde flaglinen er trukket på. Et moderne møbel med mange referencer til traditionen og en stol som virkelig markerer sig i rummet på en elegant måde.

Sideways Sofa af Rikke Frost for Carl Hansen & Søn

Sideways Sofa af Rikke Frost for Carl Hansen
© Carl Hansen & Søn

Her er en sofa, som (næsten) kan forandre dit liv! I hvert fald hvis du normalt stemmer på en flyder, som lægger op til endeløs binging og scrolling. Sideways kræver, at du retter ryggen og vender blikket mod din interessante samtalepartner i den anden ende. Rikke Frost har begået et smukt konstrueret møbel, som fortjener al den shine, det kan få. Så træk sofaen ud fra væggen og ind i rummet og se, hvad der sker, og nyd så designet 360 grader rundt.

Tangāli Bench af Inoda + Sveje for Phantom Hands

Tangāli Bench af Inoda + Sveje for Phantom Hands
© Phantom Hands

En imponerende smuk bænk som i den grad er en hyldest til detaljen i det gode håndværk. Den glider nærmest ind i rummet, og det er næsten ikke til at få øjnene fra den, når du først er gået på opdagelse. Nyd de elegante overgange mellem træ og flet, de smukke afrundinger og designets imponerende lethed.