Design Awards 2019: Årets Grønne Produkt

Prisen for Årets Grønne Produkt går til et produkt, der med innovation og omtanke er med til at gøre hverdagen mere bæredygtig. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Grønne Produkt

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Grønne Produkt”. Se de nominerede her.

© Jeppe Utzon

Habeetats af Jeppe Utzon

Også single-bier skal have det godt! Med udgangspunkt i, at 90 procent af landets bier er enlige, har Jeppe Utzon udviklet Habeetats sammen med biolog Anja Amtoft Wynns. Bostedet er helt enkelt designet og produceret af resttræ fra Dinesen. Sådan kan vi alle være med til at hjælpe de enlige, små flyvende insekter, som er så effektive til at bestøve havens frugttræer, bærbuske, blomster og grøntsager.

© Bodum

Oktett glas for Bodum

Engangsservice vil snart være en saga blot. Eller rettere burde være … Bodums serie Oktett er et bæredygtigt alternativ til almindelige glas, der kan smadre, og engangsglas, der kun kan bruges én gang. Oktett-glassene tåler både opvaskemaskine og fryser og beholder faktisk sin glans, selv om der er tale om plast.

© Re Beds

Re Beds senge

Noget af det mest bæredygtige, man i dag kan foretage sig, er at designe objekter, der holder i flere generationer. Sådan et eksempel er RE BEDS seng Alken designet af Oliver & Lukas Weiss Krogh, og den viser, at senge kan blive til klassiske møbler – en ny kategori! Alken bliver fremstillet i en CO2-neutral produktion, og madrassen er svanemærket i 100% naturlatex og med betræk i GOTS-certificeret, økologisk bomuld.

© Kvadrat

Re-wool af Margrethe Odgaard for Kvadrat

Designeren Margrethe Odgaard har meget vellykket genbrugt overskud fra Kvadrats produktion til at skabe et helt nyt tekstil, hvor de 45 procent er recyclet uld. Hendes stærke farvesans viser sig også i hele kollektionen, som er intet mindre end fremragende.

© Reform

Up Køkken af Lendager Group for Reform

Arkitektfirmaet Lendager Group tænker grønt og bæredygtigt med alt, hvad de beskæftiger sig med. Også i det køkken, som de har designet for Reform. Det ultra-skandinaviske udtryk opnås med overskudstræ fra Dinesen. Det er minimalistisk og smukt designet, og derfor vil levetiden sandsynligvis også blive længere.

© Ferm Living

Way fra Ferm Living

Way-serien fra Ferm Living består af puder og måtter lavet i et materiale af brugte plastikflasker. Det er lykkedes at væve med det genanvendte polyester, og det giver puder og måtter et flot udtryk. Denne upcycling af et ellers kasseret materiale har samtidig betydet, at objekterne kan bruges både ude og inde.