Design Awards 2019: Årets Grønne Brand

Prisen for Årets Grønne Brand går til et brand, der arbejder med recycling, upcycling eller cirkulær produktion. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Grønne Brand

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Grønne Brand”. Se de nominerede her.

© Space10 / Hampus Berndtson

Space10

I Kødbyen i København ligger Space 10 – et research- og designlaboratorium der er i verdensklasse, og som grundlæggende har den mission at gøre vores liv mere bæredygtigt. Fremhæves skal arbejdet med bæredygtige hjem, solenergi og senest en kogebog om fremtidens mad.

© Skagerak

Skagerak

Det er fastlagt i firmaets grundlov, at et stykke designs kvalitet ikke kun handler om form og funktion, men at kun ægte kvalitet opnås, når et produkt bliver fremstillet uden at gøre skade på mennesker og planet. Det har Skagerak til fulde bevist de senere år med iøjnefaldende og klogt tænkte produkter, som ikke er døgnfluer, men har noget langtidsholdbart over sig.

© Mater

Mater

Mater er pionerer, når det kommer til bæredygtighed. Allerede i 2006 bekendte firmaet sig til en vision om at minimere både den sociale og den miljømæssige påvirkning. Mater betyder “moder” på latin. Navnet er en daglig påmindelse om vores lille bidrag til at mindske de udfordringer, som Moder Jord står over for, og som Mater så flot gennem årene har taget alvorligt – samtidig med at Mater står bag nogle af tidens markante designprodukter.

© Montana

Montana

Da Montana for nylig modtog den anerkendte certificering EU-Blomsten var det det foreløbige højdepunkt for det arbejde, Montana begyndte med helt tilbage i 1992. Lige siden dengang har man fokuseret på at producere mere grønt og miljømæssigt med mindst mulig effekt på omgivelser og mennesker.

© Wehlers

Wehlers

Stolen R.U.M. illustrerer perfekt Wehlers mission i designverdenen. Den er skabt af plastic fra gamle fiskenet og genbrugt stål, for Wehlers tror på cirkulær design og økonomi. Firmaets produkter kan splittes op og genbruges i fremtiden, og dermed inspirerer man fremtidens designere og producenter til at tænke nyt og dybt.

© Magnus Olesen

Magnus Olesen

Den danske møbelvirksomhed Magnus Olesen nord for Skive sætter bæredygtig produktion meget højt. Lige fra materialeudvælgelse til selve produktionen, der hylder de gode, danske håndværkmæssige principper. Samtidig tilbyder man at opgradere møbler, som firmaet har solgt for mange år siden, så de friske og moderne kan blive brugt igen. Klog upcycling.