Design Awards 2019: Årets Designer

Prisen går til en designer, der har sat et tydeligt aftryk på designscenen med karakteristisk, originalt og holdbart design. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Designer

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Designer”. Se de nominerede her.

Norm Architects

Kun få af verdens designere og arkitekter får lov til at indrette en yacht – og det siger noget om Norm Architects position, at det har firmaet netop gjort på Yachtbaus model Y7. Det har været et frugtbart år for Norm Architects, som ekvilibristisk jongelerer mellem udvikling af nye malingstyper til grandiose indretninger af hotel og private huse. En af 3 Days of Designs smukkeste udstillinger blev Karimoku Case Study, hvor samarbejdet med japanske Karimoku nåede nye højder.

© Andreas Omvik

Margrethe Odgaard

Er det for meget at kalde hende Danmarks farvedronning? Hun aspirerer i al fald til titlen med to gennemførte tekstilkollektioner for Kvadrat – Re-Wool og Atlas –samt alle de nye farver for Montana. Margrethe Odgaard er også en sjælden dygtig kommunikator – også omkring noget så diffust som farver og fx bruge sin egen hjernerystelse som baggrund for at male sit eget hjem i varme farver. For de giver ro og omfavner sjælen. På den måde inspirerer hun os alle til at tænke over, hvad vi omgiver os med.

Rikke Frost

Den aarhusianske designer fik i år sit folkelige gennembrud, da hun vandt tv-programmet Danmarks næste klassiker med et børnemøbel. Vi vil dog fremhæve to objekter fra konkurrencen, som viser designerens spændvidde. Sofaen Chat, som bevæger sig i krydsfeltet mellem chaiselong og sofa, og som også er meget flot bagfra, og endelig den fantasifulde lampe Caleo, som heldigvis er sat produktion. Overraskende og fabulerende – præcis som denne nominerede til Årets Designer.

Chris L. Halstrøm

Hendes udendørsserie for Design Within Reach er utrolig smuk – og man har bare lyst til at røre ved den. Med flet i papirgarn, der kan holde til udendørs brug, har Chris L. Halstrøm designet en serie af møbler, som er helt sin egen. Fremhæves skal også hendes gennemførte indretning af det genopstandne Svinkløv Badehotel, hvor hun med dyb respekt for stedets særlige ånd, alligevel får sat sine designer-fingeraftryk hist og her med fx nye møbler specielt designet til det ikoniske hotel.

GamFratesi

GamFratesi er endnu en gang nomineret til prisen som årets designere. For de er nationalt og internationalt en meget stærk designduo. Vi vil fremhæve porcelænkollektionen Blue Mist for Royal Copenhagen designet til Restaurant Copenhague i Paris. Den er minimalistisk og poetisk. Lampeserien Soffi for Poltrona Frau kombinerer frækt de mundblæste glaspendler med læderstropper. Bat Lounge Chair fra Gubi vil egne sig til små boliger. Indretningen af restauranten Harlan and Holden Dining på Filippinerne, hvor deres sofaer fra Gebrüder Thonet Vienna giver stedet sin helt særlige atmosfære og i øvrigt også nævne sengen Rue fra samme producent. Den lækre Angie-lænestol for Minotti og serien Étiquette for DePadova, som udvikler sig år for år. Nyt, italiensk design har klare danske fingeraftryk.

Ida Linea Hildebrand

Designeren Ida Linea Hildebrand gemmer sig bag et andet brand, Friends & Founders, men i virkeligheden er de to alen ud af ét stykke. For hun designer alt til firmaets stærke kollektion – og på den måde har møbler og objekter et DNA, som er noget særligt. Hendes nye stolekollektion FF Chair-serien med tydelige referencer til Bauhaus-skolen gjorde indtryk på mange af os på 3 Days of Design-eventen.