Design Awards 2016: Årets upcoming

Går til en person eller et brand, som i det forgangne år for alvor stillede sig op på designscenen.

Janus Larsen

Janus Larsen er en særlig dygtig eksponent for de mange snedkere, der er dukket op de senere år. Manden bag Noyer skaber i sit værksted skærebrætter og borde som er unikke og bærer tydelig præg af de er lavet i hånden og ikke ved computeren.

Laura Bilde

Er hun kunstner eller designer? Vi siger en krydsning med en vægt på designeren, for de objekter hun skaber, hvad enten det er skulpturelle lamper eller legende borde a la snabeldyr, har alle noget unikt over sig, men ville alligevel sagtens kunne produceres til os alle.

Signe Hytte

Det funktionelle og det enkle – kodeordene i den nordiske designtradition, og det er Signe Hytte en stærk eksponent for i den nye generation. Hendes lampe karl-johan for New Works ligner som navnet antyder et svamp i skoven, men bliver til en lysende skulptur. Hendes prototype af et bord kaldet eclipse ser vi gerne blive produceret.

Wednesday Architecture

Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk har med deres elegante bakker for Fritz Hansens Objects skabt et meget stærkt design, som tager teten i en kollektion af flere verdensstjerner. Bliver de ved sådan har de en lysende fremtid.

Theresa Arns

Hendes smykkeskrin med indbygget spejl for Menu holder stadig her et par år efter det kom på markedet og Theresa Arns har nu flere produkter på vej, som vil profilere hende yderligere. Især er den grafisk stærke trolley, som kommer næste år, helt forrygende.