Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

BO BEDRE udkommer i Japan

Danmarks mest traditionsrige boligmagasin er nu også at finde på hylderne i japanske designbutikker.

© Erik Rimmer m.fl.

BO BEDRE bliver nu solgt i Japan - og er fx at finde på arkitektur- og designbiblioteket i Tokyo. Chefredaktør Erik Rimmer har været på foredragsturne i Tokyo, Osaka, Kobe og Kyoto - første stop var den danske ambassade i Tokyo.

Danmark og Japan er kulturelt meget forskellige lande, og dog. Vi har en del til fælles, når det handler om arkitektur og møbeldesign. Den danske design-guldalder i 50'erne og 60'erne grundlage et slægtskab mellem de to arkitektoniske udtryk. Blandt andet Hans J. Wegner og Arne Jacobsen var inspirerede af japansk formsprog, og det er siden blevet gensidigt. Japanerne er - sammen med amerikanerne - det folk, som interesserer sig mest for dansk møbelkunst. Firmaer som Montana. Louis Poulsen og Fritz Hansen er kendte navne på den anden side af kloden.
Forlaget Bindeballe er vært ved BO BEDREs besøg i de store japanske byer, og Erik Rimmer har bl.a. rejst med det legendariske hurtigtog fra Tokyo til Kobe. Sidstnævnte by har mejslet sig ind i historien som en af de første etablerede handelsforbindelser til omverdenen.
Her mange århundreder efter mødes Bo Bedres chefredaktør med Norio Yamanaka fra Bindeballe Publishing - og Kazuhide Kobayashi og Henrik Kohberg fra Scandinavian Living, som har kontor i både Kobe og Tokyo (se fotoet herunder). Firmaet sælger bl.a. PP Møbler, Fredericia Furniture og Light Years produkter - og imponerende at se tre udsøgte eksemplarer af Wegners Bamsestol i samlet flok.

© Erik Rimmer m.fl.

© Erik Rimmer m.fl.

Håndplukket til dig