© G-Star RAW/Vitra

Alle tiders smukkeste kontormøbler genoplives

Jean Prouvés cool design fra 40'erne har aldrig været mere trendy, og nu kan vi snart købe dem igen takket være et modefirma!

I 40'erne kom den første bølge af modernisme indenfor møbeldesign, og den franske arkitekt Jean Prouvé var en af pionererne. Han tegnede bl.a. denne linje af kontormøbler, der stadig skiller sig ud som vanvittigt elegante. Deezen Magazine bringer nu nyheden om, at 10 af disse ikoniske møbler og lamper sættes i produktion igen – af det hollandske modefirma G-Star RAW i samarbejde med møbelproducenten Vitra, der har rettighederne til de oprindelige modeller.

© G-Star RAW/Vitra

G-Star RAW bestilte i første omgang et sæt møbler til virksomhedens domicil i Amsterdam – af ren og skær kærlighed til det lækre design i stål og massivt træ. Men nu er interessen for industrialismens fyrtårne (som i øvrigt også tæller Arne Jacobsen), større end nogensinde. Alle med sans for stramme linjer og funktionalitet – kombineret med schwung – vil eje et møbel fra 40'erne, som har det rette snit.

© G-Star RAW/Vitra

De ti møbler og lamper i den nye kollektion er skabt ud fra gamle tegninger, der er fundet på museer og tilvejebragt af Prouvés barnebarn, fortæller Deezen Magazine.
Prouvé RAW, Office Edition, lanceres på møbelmessen i Milano næste måned. Folkene bag har lovet, at priserne bliver 'overkommelige' møblernes eksklusive status taget i betragtning.