Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Der kan være vanskeligheder ved at lægge to lejligheder sammen

"Vi er så heldige at vi har fået lov at købe og lægge nabolejligheden sammen med vores. Hvordan udnytter vi bedst pladsen?"

Hej Lone og BO BEDRE,

Vi håber du har tid til at kikke på vores udfordring, da vi rigtig gerne vil have et par gode input til vores indretning.

Vi, - Helle og Andreas, er så heldige at vi har fået lov at købe og lægge nabolejligheden sammen med vores. På den måde får vi et stort værelse mere samt tilsvarende lille køkken, kammer og brusetoilet mage til vores eget.

Vi ønsker ideer til den bedste udnyttelse af pladsen, så vi ender op med et alrum, et nyt badeværelse med vaskemaskine og tumbler, to værelser og en stue til kombineret hygge og hjemmearbejde.

Vores egen lejlighed ligger ud til en gavl, der er ekstra isoleret i ´09, så der er ingen støj eller kuldeproblemer.

Vi vil jo helst have de to værelser placeret mod gården, men er godt klar over at køkken og bad ligger bedst her, hvor de gennemgående rør og installationer er.

I vores lejlighed er skorstenen brugt til udsugning mm. fra de andre lejligheder mens skorstenen i den nye venstre del ikke er i brug.

Vi bor på 1. sal i en lille 3- etagers ejendom i Odense.

Vi håber du vil hjælpe os.

Med venlig hilsen Helle Hansen

Kære Helle og Andreas,

Hvor bliver det dejligt for jer med den ekstra plads, det er jo lige hvad der skal til for at få en rigtig velfungerende bolig, der kan rumme jer de næste mange år.

Og ja, du har helt ret i at jeg også vil anbefale jer at genbruge installationerne fra de eksisterende toiletter / køkkener. Ikke kun på grund af økonomien men også fordi I bliver nødt til at indrette jer efter de eksisterende forhold i lejlighederne under og over jer.

Så derfor kunne en god og fornuftig ny inddeling være sådan at I fremover bruger den nye hoveddør og går direkte ind til køkken og alrum mod venstre.

De to eksisterende skabsrum lægges sammen til et stort garderoberum med ny dør ud til gangen.

Mod højre, - jeres nuværende side, indrettes et stort badeværelse i det eksisterende køkken / kammer. Toilettet bliver ved at være tilsluttet den samme faldstamme men flyttes om på den anden side, så det lille toiletrum tømmes og kan bruges til kosteskab.

De to soveværelser placeres ud mod den velisolerede gavl og jeres opholdsstue indrettes i stuen, der vender ud mod trappen. (Hvor det ikke er rart at sove).

Jeres nye køkkenalrum udvides uden problemer ud i gangen, her vil det være el-kassetterne under loftet, der skal moderniseres, men det ligner at der skal ny el overalt alligevel grundet ejendommens alder.

Væggen imellem køkkener, skabe og gang er ikke bærende, så her skal der højst sandsynligt kun opsættes en stabiliserende lægte eller ståltegl under loftet mens muren imellem gang og stuer er bærende, og her skal der lægges jern op, og det skal I have lavet en beregning på.

Køkkenet er faktisk så rummeligt at I godt kan holde jer indenfor ”rammen” med jeres spisebord, hvorfor I kan indrette stuen mod gaden som jeres hverdags- hængeud- stue, hvor der er plads til en alvorlig udvidelse af spisebordet, men også plads til en sofa eller et par lænestole, bogreoler / legesager og et arbejdsbord.

Det vil nemlig frede jeres opholdsstue så den kun er til sofa og fladskærm.

Mvh. Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler