Villa villa zoo

Besøg en af Danmarks førende butiksindehavere i hans private rammer, og oplev en nænsom renoveret rødstensvilla, hvor design og indretning lykkes i smuk forening.

© Jesper Ray

Her bor Karsten Lauritsen, en af ejerne bag Designer Zoo, som er en designbutik og galleri, der har manifesteret sig som stedet, hvor man blandt andet ser alt det nye kunsthåndværk.

I en smuk, gammel villa på Frederiksberg bor Karsten Lauritsen, 46, hans kone, Anne-Mette, 43, og deres datter, Julie, på 3 1/2 år. Karsten Lauritsen er ejer af designbutikken Designer Zoo på Vesterbro i København, og Anne-Mette er selvstændig psykolog med egen praksis.

Jeg er oprindelig uddannet frisør, og det har været en stor fordel for mig ikke at have en uddannelse inden for designfaget. Det har nemlig betydet, at jeg ikke ved, hvad der ikke kan lade sig gøre, siger han og henviser til det koncept, Designer Zoo bygger på.

Da jeg startede som selvstændig designer for godt 15 år siden, eksisterede der ikke butikker, der kun forhandlede dansk design, forklarer han.

© Jesper Ray

Køkken-alrummet er møbleret med Eames-stole, bord af eget design og lampen Skygarden fra Flos. Julies barnestol er fra Leander og købt hos Babysam. På bordet står kopper og kande fra Susanne Jakobsen.

© Jesper Ray

Familien Lauritsens smukke, gamle murmestervilla ligger på Frederiksberg. Hunden Milou (opkaldt efter Tintins hund) følger interesseret med.

© Jesper Ray

Stuens sofa pude fra Kirsten Fribert og det broderede billede, Love, er skabt af Paul Smith/The Rug Company. På Bønnebordet står en kera- misk blondestage fra Louise Langgaard.

© Jesper Ray

Karsten Lauritsen

© Jesper Ray

I kontoret har Karsten Lauritsen selv lavet sin version af en indbygget reol. Tæppet er fra Massimo, og de keramiske dåser lavet af Signe Schjøth.

© Jesper Ray

Det enkle skrivebord i kontoret er ligesom reolen eget værk, og den brune drejestol er købt fra Danmarks Radio. De smukke krukker er lavet af keramiker Signe Schjøth. Saxofonen er Karsten Lauritsens egen og bliver brugt fra tid til anden. PH-lampen er, som huset, fra 1928.

© Jesper Ray

I entréen har Karsten Lauritsen leget med forskellige mønstre: Væggene er tapetseret med stribet tapet fra Designers Guild, de runde knager, The Dots, er fra Muuto og har efterfølgende fået et lag bladguld. Kelimtæppet i patchwork er fra Massimo.

© Jesper Ray

En smuk chaiselong fra Designers Guild akkompagneret af Karstens eget design, Bønnebordet. Wallstickers fra Mandrup Poulsen og pude fra Kirsten Gisbøl.

© Jesper Ray

I verandaen er der skabt en lille hyggekrog, hvor Julie sidder på den lille bænk beklædt med lammeskind. Bordet er af eget design og keramikken er fra bl.a. Claydies. Mobilen i plexiglas er skabt af kunstner Karin Olesen.

© Jesper Ray

I de lyse stuer har Karsten indrettet sig med en blanding af eget design, moderne kunsthåndværk og arvestykker. Lænestolen er Hans J. Wegners Wingchair, og Bestlite-standerlampen er fra Gubi.

© Jesper Ray

I stueetagen ligger husets andet badeværelse. Både elementer og fliser var sat op, da parret købte huset. Maleriet er skabt af den hollandske kunstner Makkaart. Lysekronen fra Ilva havde den rigtige form, men forkert farve og er derfor blevet sprøjtelakeret.

© Jesper Ray

Soveværelset ligger i husets underetage og er dejligt lyst takket være de mange småsprossede vinduer. Sengen er en IntelliGel købt hos Idé Møbler og sengetæppet er fra Wendtdesign.

© Jesper Ray

I kælderen har parret et smukt og luksuriøst badeværelse. Bag træpanelerne gemmer sig skabe og forskellige installationer. Det væghængte toilet er fra Villeroy & Boch og vasken er fra Duravit. Badekarret med LED-lys hedder Light og er fra DenForm.