Funky funkis

Camilla Thomsen og Lars Hvid ønskede sig et funkishus i Århus-området. Men alt, hvad de så, var enten stilmæssigt forkert eller for dyrt. Så derfor endte de med at bygge huset selv.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Der er gået rigtig mange aftener med at tegne streger og snakke rumfordeling hjemme hos Camilla Thomsen, der er indehaver af modebutikken Sui Nui i Århus C, og hendes mand, Lars Hvid, der er indretningskonsulent.

Efter mange års intens søgen på det store boligmarked var det en ren befrielse selv at være med til at definere og skitsere deres drømme og ønsker lige fra arkitektur til indretning –og dermed skabe deres eget hjem på knap 200 m² i to plan til den lille familie, der også rummer Oliver på seks og Nicholas på otte år.

–Vi drømte om noget meget enkelt, stilrent og nærmest skrabet med en åben planløsning, og det har vi fået, fortæller Camilla Thomsen, der sammen med sin mand har samlet inspiration til det nye hus over længere tid, blandt andet igennem arkitektur- og boligbøger og rejser til udlandet.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Camilla Thomsen kan godt lide at skabe lidt varme i den ellers stilmæssigt stramme bolig. I stuen er Safari-stolenes farve og patina fx kontrast til de mere moderne rammer. Stolene er designet af Arne Norell og stammer fra Camilla Thomsens barndomshjem. Stuen er indrettet under kontoret.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Camilla Thomsen er 35 år og indehaver af butikken Sui Nui Fashion i Århus’ latinerkvarter. Hun har sammen med sin mand skabt et hjem til familien.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Sofaer og bord i stuen er holdt enkelt i hvidt, så der kommer mere fokus på tilbehøret. I sofaen er det læderpuder af By Nord og strikket kaninplaid fra Camilla Thomsens tidligere interiørbutik Sui Nui Interior. Den hvide fajancelampe, ligeledes fra Sui Nui, får kontrast af en rå skammel, som er fundet på et loppemarked. Sofabordet hedder Zero-In og er fra Established & Sons.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Køkken, spiseafdeling og stue er ud i ét og med store glaspartier, så lyset strømmer ind hele dagen. Spisebordet med plade i zink er et af de få møbler fra parrets tidligere hjem, der har fået lov at følge med, mens spisebordsstolene, Air Chair fra Magis, er købt hertil, ligesom gulvtæppet, Bubbles, fra Massimo.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Kontoret på førstesalen får med tiden udgang til en stor tagterrasse. På bænken ligger stakkevis af bolig- og interiørbøger, og det er her, at Camilla Thomsen og hendes mand har hentet inspiration til huset. Kontorstolen er fra Magis.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Køkkenet i sortbejdset egetræ er fra Ålborg Køkkenforum og fungerer som husets base, da det er bygget som en ø midt i det åbne landskab. Familien samles ofte omkring øen for at tilberede middagen. Fra køkkenøen har man et godt overblik over stuen og kan følge med i resten af familiens foretagender.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Soveværelset støder op til en større walk-in-garderobe, som samtidig støder op til badeværelset. Hermed er alt inden for rækkevidde på de travle morgener. Unika-sengetæppet, som er lavet af gamle brudedragter fra Guatemala gennem et fairtrade-projekt, er fra Pi.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Camilla Thomsen holder stilmæssigt styr på smykkerne i badeværelset i en Treasure Box, designet af Cecilie Manz, fra Stilleben.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

I forbindelse med bade- og soveværelset er der blevet plads til en rummelig walk-in-garderobe. Reolsystemet er fra Ikea.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Entreen er enkelt indrettet fordi jakker og fodtøj gemmes væk i bryggerset ved døren til højre. En enkel luftig loungestol, Leaf Lounge fra Arper, købt i Stilleben samt en Clothes Hanger fra den nu lukkede Sui Nui Interior har dog sneget sig ind. Den lille skammel er fundet på en losseplads og er ét af Camilla Thomsens unikafund, som hun ikke lige skiller sig af med.

© Pernille Kaalund/Heyhome.dk

Parret har været kreative fordi jakker og fodtøj gemmes væk i bryggerset ved døren til højre. En enkel luftig loungestol, Leaf Lounge fra Arper, købt i Stilleben samt en Clothes Hanger fra den nu lukkede Sui Nui Interior har dog sneget sig ind. Den lille skammel er fundet på en losseplads og er ét af Camilla Thomsens unikafund, som hun ikke lige skiller sig af med.