Et rum kom til ...

Familien Sørensen havde i mange år ønsket mere plads. Derfor byggede de et dejligt rum, i meget fin respekt for husets øvrige arkitektur. Men de havde svært ved at binde det sammen med resten af huset.

© Andreas Mikkel Hansen
Stuen er flyttet ud i tilbygningen, som ligger i direkte forlængelse af køkken-alrummet. Selvom rummene er adskilt, flyder de næsten sammen med den store åbning. Der er blevet et rigtig godt udsyn mellem rummene, hvilket er praktisk i det daglige. Med en enkel indretning er det ekstra vigtigt at skabe hygge og varme. Derfor foreslog indretningseksperten familien at male væggene i toner, der er forskellige, men passer sammen.

Hvad fik jer til at deltage?
Vi ville gerne have hjælp til vores tilbygning. Vi manglede virkelig noget inspiration til, hvordan vi fik rummene til at passe sammen.

Hvad ville I aldrig selv have fundet på?
Farvevalget på væggene i de to stuer ville vi aldrig selv have fundet på. Vi var gået efter den sikre hvide. Den høje reol ved spise- bordet er vi også begejstrede for. Og så er vi rigtig glade for, at vi fik sparket til at åbne vores køkken mere op, så vi nu har fået mere plads.

Hvad synes I, er det bedste?
Det er helt sikkert det åbne køkken. Det er rigtig hyggeligt med den lille kogeø, vi har fået. Den er blevet et godt samlingspunkt.

Er der andre ting, I vil fremhæve? De kølige nuancer, der er valgt til rummene. De passer godt til de eksisteren- de møbler. Det giver en renhed med den enkle møblering, men farverne på væggen gør, at det ikke kommer til at virke koldt og tomt. Og så er det sjovt, at skrivebordet, som stod inde i et lille værelse uden at blive brugt, nu er blevet bejdset og står det på den bedste plads i stuen.

© Andreas Mikkel Hansen
Udnyt højden. Ved at stable fire reol-sektioner oven på hinanden understreger man rummets højde.

© Andreas Mikkel Hansen
Åbningen mellem køkken og den nye stue er udvidet, så der skabes større sammenhæng mellem de to rum.
Priser og fakta Sofa, Nova, 3 pers., Swedish Grey, 13.500 kr., Wendelbo. Sofabord, ellipse-formet, sæbebeh. bøg, genbrug. Gyngestol, Wegner, sæbebeh. bøg, genbrug. Tæppe, Kent, koksgrå, 200 x 200 cm, genbrug. TV-reol, Silvergrey, h 70 x b 35 x d 35 cm, 7200 kr., At-Bo. Skrivebord, sortbejdset teaktræ, genbrug. Plakat, Anthony Hopkins i Surviving Picasso, genbrug. Billeder, akvarel og tegning, genbrug. Vægfarve, Flügger 4461. Spisebord, Kant, b 100 x l 242 cm, 11.900 kr., 8000C. Spisebordsstole, Myren, sort inkl. hynde, 3800 kr., Fritz Hansen. Lamper, IceFox P2-pendel, 8985 kr., Lightyears. Tæppe, Chess, sort, b 250 x l 350, 7000 kr., Line Design. Bogreol, Sky Blue, h 70 x b 70 x d 30 cm, 6000 kr., At-Bo. Skab, sortbejdset teaktræ, købt brugt.

© Andreas Mikkel Hansen
Tre på stribe ... Det giver en god volumen med tre lamper over spisebordet. Især når rummet er enkelt indrettet: Det samler rummet og kommer til at virke som et naturligt sted fikspunkt.

© Andreas Mikkel Hansen
I tilbygningen er der nu indrettet en dejlig stue, hvor familiens oprindelige møbler indgår helt naturligt. Fx her i det hyggelige lounge-hjørne.