© SHoP Architects

Skyskrabere af træ er fremtidens arkitektur

Boliger af træ forurener langt mindre end beton, og mange arkiktfirmaer tegner nu 'plyscrapers', skyskrabere af træ. Fremtidens skyline bliver mere gylden og ren.

En 'plyscraper' er en sammensætning af ordene plywood og skyscraper. Det er et nyt ord, som måske vil gå over i historien som den bæredygtiger idé, der reddede os.
Kloden har i den grad brug for løsninger, der erstatter eller i det mindste supplerer beton som byggemateriale. Udledningen af CO2 er voldsom i forbindelse med nybyggerier i verdens metropoler.

Undersøgelser har vist, at forureningen med CO2 kan mindskes med 3,086 tons ved opførslen af én skyskraber, der bygges af træ i stedet for beton. Og træ er oven i købet billigere.

Læs også: Dubai-skyskraber udvikler sin egen hud af salt

Et af de firmaer, som har specialiseret sig i træskyskrabere, er SHoP Architects, som har vundet flere konkurrencer på dette område. Billederne her er fra et projekt i New York, 475 West 18th Street, hvor et ti-etagers højhus i byggevenligt træ snart skyder op. Det er ikke alene smukt, det er også en bæredygtig løsning, som metropoler vil få stor gavn af.