Skyskrabere af træ er fremtidens arkitektur

Boliger af træ forurener langt mindre end beton, og mange arkiktfirmaer tegner nu 'plyscrapers', skyskrabere af træ. Fremtidens skyline bliver mere gylden og ren.

© SHoP Architects

En 'plyscraper' er en sammensætning af ordene plywood og skyscraper. Det er et nyt ord, som måske vil gå over i historien som den bæredygtiger idé, der reddede os.
Kloden har i den grad brug for løsninger, der erstatter eller i det mindste supplerer beton som byggemateriale. Udledningen af CO2 er voldsom i forbindelse med nybyggerier i verdens metropoler.

Undersøgelser har vist, at forureningen med CO2 kan mindskes med 3,086 tons ved opførslen af én skyskraber, der bygges af træ i stedet for beton. Og træ er oven i købet billigere.

Læs også: Dubai-skyskraber udvikler sin egen hud af salt

Et af de firmaer, som har specialiseret sig i træskyskrabere, er SHoP Architects, som har vundet flere konkurrencer på dette område. Billederne her er fra et projekt i New York, 475 West 18th Street, hvor et ti-etagers højhus i byggevenligt træ snart skyder op. Det er ikke alene smukt, det er også en bæredygtig løsning, som metropoler vil få stor gavn af.

Relaterede Artikler