© Lucas Museum of Narrative Art

Nyt George Lucas Museum i bedste ’Star Wars’-stil

Med et design inspireret af rumskibe, er rammerne nu klar for ’Star Wars’-instruktørens ’Lucas Museum of Narrative Art’, der hylder fortællingens kunst.

MAD Architects tegnet rumskib

Instruktøren bag ’Star Wars’-filmene, George Lucas, har gennem flere år leget med planerne om at bygge et museum til sin store filmrelaterede kunstsamling. Nu ser det endelig ud til, at hans visioner bliver til virkelighed.

Efter planen skal ’Lucas Museum of Narrative Art’, som museet kommer til at hedde, stå færdig i 2021. Bygningen, der skal danne ramme for Lucas’ samling, er tegnet af den kinesiske arkitekt Ma Yansong fra MAD Architects.

Bygningens design er, på bedste ’Star Wars’-stil, tegnet til at skulle ligne et rumskib, der med bugede former svæver over jorden. På taget skal store arealer efter planen dækkes med træer og grønne områder, så den iøjnefaldende bygning bliver integreret med omgivelserne.

’Star Wars’-instruktøren har selv betalt for sit nye museum, som forventes at koste syv milliarder kroner at bygge og kommer til at ligge i Los Angeles – en by, som i den grad er kendt for sine film- og historiefortællinger.

Mere præcist kommer museet til at ligge i den sydlige del af Los Angeles i Exposition Park, hvor du også kan finde Natural History Museum og California Science Center.

© Lucas Museum of Narrative Art

En hyldest til fortællingens kunst

Som museets navn indikerer, bliver ’Lucas Museum of Narrative Art’ en hyldest til fortællingens kunst og historie, hvor gæster kan udforske forskellige fortællinger og universer gennem tiden. Museet skal udstille samlerværdige genstande fra instruktørens personlige samling, som indeholder kunstneriske værker fra flere forskellige medier.

Udover samlerobjekter fra Lucas’ egne film – heriblandt ’Star Wars’-franchisen, kommer museet til at huse en samling på 40.000 malerier, illustrationer og filmrelaterede genstande, som instruktøren gennem tiden har samlet. Dette indebærer blandt andet storyboards og kostumer fra filmikonerne ’The Wizard of Oz’ og ’Casablanca’.

Lucas Museum of Narrative Art’ vil foruden Lucas’ samling huse en restaurant, café, biografer, bibliotek, museumsbutik samt diverse lokaler til forelæsninger, workshops og events.