© iStock

Ny installation udstyrer Rundetårn med indvendig rutsjebane og trækuppel

Til november kan du rutsje hele vejen ned ad Rundetårns sneglegang.

Rutsj ned gennem Rundetårn

Hvis du har besøgt Rundetårn, har dit indre legebarn med garanti tænkt på at rutsje hele vejen ned gennem tårnets spiralgang – og nu bliver drømmen til virkelighed.

Til november åbner der nemlig en udstilling i Rundetårn for at fejre 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark, og her bliver der altså installeret en 130 meter lang indvendig rutsjebane, som du kan suse ned ad.

Rundetårn vil også få en trækuppel og en træhytte, der installeres udvendigt på tårnet. Hele installationen er designet af den japanske kunstner Tadashi Kawamata, som har udsmykket op til flere kendte bygningsværker i verden med sine karakteristiske installationer udført i genbrugstræ.

© AB Clausen A/S - Rådgivende Ingeniører

Både i Japan og Danmark

Fejringen foregår både i Japan og Danmark, og i begge lande vil der være omfattende programmer med blandt andet koncerter, udstillinger, animations- og filmfestivaler, scenekunst og mere til.

Bag projektet med Rundetårn står kurator Thomas Andersen, der har mange års erfaring med japansk samtidskunst, og han er også involveret i aktiviteterne i Japan:

”Jeg er netop hjemvendt fra Tokyo, hvor vi har åbnet udstillinger med dansk samtidskunst. Og i den forbindelse har jeg så også haft besøg af Tadashi Kawamata, der har tegnet nogle skitser over, hvordan han kunne forestille sig at lave kunst i og omkring Rundetårn,« fortæller kuratoren til Berlingske.

© iStock

De sidste tilladelser mangler

De sidste tilladelser skal dog lige på plads, før arbejdet med installationen for alvor kan gå i gang; Rundetårn er en fredet bygning, så der er særlige regler, og samtidigt skal sikkerheden være helt i top for at det kan fungere:

”[Vi] vil jo gerne sikre os, at der ikke er nogen, der får ild i røven fra friktionen, så der skal lige laves en rapport om, hvorvidt det kan lade sig gøre,” bemærker Rundetårns direktør, Jesper Vang Hansen, grinende til Berlingske.

Installationen er planlagt til at skulle åbne d. 25. november 2017 og varer frem til d. 10. januar 2018.

Kilder: AOK, AB Clausen