© Lego

Legos nye oplevelseshus står klar til september

Det bliver budt på oplevelser til både store og små i Lego House, der er tegnet af BIG. Allerede nu kan man købe billetter til huset, der åbner 28. september.

Set oppefra ligner det nye Lego House i Billund legoklodser i forskellige farver, der er sat lidt tilfældigt sammen. Og det er nok ikke helt tilfældigt, når det nu er Lego, der står bag byggeriet og Bjarke Ingels tegnestue BIG, der har tegnet det.

Lego House skal efter planen åbne 28. september, hvor det vil være muligt for publikum at opleve fire områder, der er præget af hver deres kreative aktiviteter. For at få adgang til disse områder, er det dog nødvendigt at forudbestille billetter – de kan ikke købes på selve stedet.

– Vi vil gerne sikre, at vores gæster har tid og plads til at få det fulde udbytte af husets mange oplevelser. Derfor har vi begrænset antallet af gæster, der kan være i oplevelseszonerne på samme tid – og for at kunne styre det bedst muligt, skal man booke sin billet på forhånd på vores hjemmeside, forklarer Jesper Vilstrup, direktør for LEGO House.

Oplevelsesområderne er dedikeret til forskellige emner, der alle relaterer sig til Lego og børns kreativitet.

Har man glemt at købe billet, eller vil man bare ikke betale prisen, kan man alligevel få adgang til Lego Square, ni legepladser og flere restauranter, hvor Lego er det gennemgående tema.

Læs mere eller bestil billetter på Lego House-hjemmesiden

© lego

Fakta om Lego House

LEGO House er tegnet af arkitektfirmaet BIG (Bjarke Ingels Group) og består af 21 hvide klodser stablet oven på hinanden. Facaden er dækket af tegl, som giver illusionen af, at hele bygningen er bygget af LEGO klodser.

Bygningen bliver 12.000 m2. I stueetagen møder man tre restauranter, en LEGO butik, et konferencerum og den 2.000 m2 store LEGO Square.

Oplevelseszonerne gemmer på fire farvede legeområder, et stort galleri med udvikling - heriblandt 200 af de mest ikoniske LEGO æsker.

Oplevelseszonerne er baseret på fire forskellige farver, der hver især repræsenterer et særligt aspekt ved leg og læring. Rød er kreativitet. Blå er kognition, Grøn er det sociale og Gul det emotionelle. Hver farvet zone består af et antal aktiviteter, som engagerer gæsterne i leg.

De enorme klodser rummer, udover oplevelseszonerne, en overdækket offentlig plads samt en hel række forbundne udendørs terrasser og legepladser, som gæster kan udforske og nyde.

Gæster, der ankommer med fly til Billund Lufthavn, vil fra landjorden blive budt velkommen af otte lyssøjler fra den gigantiske LEGO klods på toppen af LEGO House, som repræsenterer de otte knopper på en 2x4 LEGO klods.

LEGO House forventer 250.000 betalende gæster om året.