Her er verdens smukkeste drivhuse

Et drivhus behøver bestemt ikke at være kedeligt og stå i baghaven. Se bare disse fine drivhuse, som er blandt de smukkeste i verden.

Palm House
© Federal Gardens

Dette enorme drivhus i Schönbrunn Palace Park i Wien er det største drivhus i Europa. Huset er udtænkt af designer Franz von Segenschmid og konstrueret af metalarbejderen Ignaz Gridl i 1880’erne. I dag er drivhuset på UNESCOs Verdensarvsliste.

Tropicarium
© CNP Collection/Alamy

Denne kantede glasfacade i Frankfurts botaniske have spejler de fine åkander i den tilstødende dam.

Temperate House
© RGb Kew

Dette smukke drivhus i Londons Kew Royal botaniske have blev bygget i 1860 af Decimus Burton. Formålet var at huse planter fra hele verden, som krævede en særlig temperatur. I dag er drivhuset med sine lidt mere end 4000 kvadratmeter verdens største victorianske drivhus.

Palmehuset
© Jens Astrup på Ku.dk

I Botanisk Have i København står det smukke Palmehus, som i 1874 blev bygget af grundlæggeren bag Carlsberg J. C. Jacobsen. Drivhuset er designet i typisk victoriansk stil og er kraftigt inspireret af Crystal Palace i London.

Bicentennial Conservatory
© Adelaide Botanical Gardens

Dette drivhus i den australske by Adelaides botaniske have er en mere moderne udgave, end man måske er vant til. Drivhuset er designet af arkitekten Guy Maron.

Drivhus i Bruxelles
© Oliver Polet/Corbis

Arkitekten Alphonse Balat byggede i 1873 dette vilde drivhus-kompleks til den Belgiske Kong Leopold. Det ligner næsten en lille by af glas.