Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er verdens smukkeste drivhuse

Et drivhus behøver bestemt ikke at være kedeligt og stå i baghaven. Se bare disse fine drivhuse, som er blandt de smukkeste i verden.

Palm House

© Federal Gardens

Dette enorme drivhus i Schönbrunn Palace Park i Wien er det største drivhus i Europa. Huset er udtænkt af designer Franz von Segenschmid og konstrueret af metalarbejderen Ignaz Gridl i 1880’erne. I dag er drivhuset på UNESCOs Verdensarvsliste.

Tropicarium

© CNP Collection/Alamy

Denne kantede glasfacade i Frankfurts botaniske have spejler de fine åkander i den tilstødende dam.

Temperate House

© RGb Kew

Dette smukke drivhus i Londons Kew Royal botaniske have blev bygget i 1860 af Decimus Burton. Formålet var at huse planter fra hele verden, som krævede en særlig temperatur. I dag er drivhuset med sine lidt mere end 4000 kvadratmeter verdens største victorianske drivhus.

Palmehuset

© Jens Astrup på Ku.dk

I Botanisk Have i København står det smukke Palmehus, som i 1874 blev bygget af grundlæggeren bag Carlsberg J. C. Jacobsen. Drivhuset er designet i typisk victoriansk stil og er kraftigt inspireret af Crystal Palace i London.

Bicentennial Conservatory

© Adelaide Botanical Gardens

Dette drivhus i den australske by Adelaides botaniske have er en mere moderne udgave, end man måske er vant til. Drivhuset er designet af arkitekten Guy Maron.

Drivhus i Bruxelles

© Oliver Polet/Corbis

Arkitekten Alphonse Balat byggede i 1873 dette vilde drivhus-kompleks til den Belgiske Kong Leopold. Det ligner næsten en lille by af glas.

Relaterede Artikler