Helt unik og farverig skøjtebane åbner i Canada

Endnu engang er der beviser for, at tingene bare er bedre i Canada. Byen Edmonton har åbnet for den såkaldte Freezeway - en motorvej for folk på skøjter. Lyder det helt vildt? Så vent til du ser hele planen.

I byen Edmonton i Canada lever befolkningen næsten fem måneder af året under frysepunktet. Derfor besluttede en ung studerende på universitetet British Columbia ved navn Matthew Gibbs at lave et projekt, som skulle få folk til at forelske sig i vinterperioden.

Idéen blev først præsenteret tilbage i 2013 ved den globale design konkurrence COLDSCAPES, som bestod af innovative forslag til byer med ekstremt kolde klimaer.

Over de næste par år forventes det, at skøjtebanen vil strække sig over 3 kilometer, og når banen er helt færdig, så kan man glæde sig til hele 11 kilometers skøjtebane. Om sommeren skal stien fungere som cykelsti. Den første del af stien, som allerede er åbnet, har fået installeret en 70'er inspireret lysinstallation skabt af kunstneren Dylan Toymaker. De mange farver og lys gør det til en helt speciel oplevelse for aften- og natskøjterne.

Skøjtebanen har indtil videre vist sig at være en stor success og mange har posted flotte fotos på Instagram under #freezeway af den farverige skøjtebane.

Nedenfor kan du se en video, som illustrerer, hvordan det færdige projekt vil tage sig ud.