Trejde Naturs forslag til en bro over Sydhavnsgade i København
© Rendering: Tredje Natur

Forslag om blomstrende bro over den rå Sydhavnsgade

Et bindeled mellem de gamle arbejderkvarterer og de mere ’glatte’ kanaladresser i Københavns sydhavn – dét skal en ny bro skabe.

Olsen Banden møder Metropolis

Det er Olsen Banden møder Metropolis, hvis disse to områder i Sydhavnen kædes sammen. På den ene side de klassiske arbejderkvarterer, som har defineret hovedstadens havneområder i århundreder – på den anden en ny og mondæn bydel med luksusbeton og penthouselejligheder.

Ifølge Magasinet Kbh er der nu planer om at opføre en 300 meter lang bro over den evigt brummende og fortravlede indfaldsåre, Sydhavnsgade, så cyklister og fodgængere kan krydse grænselandet.

Forslaget kommer fra Tredje Natur, der efterhånden har sort bælte i naturfremmende, urbane arkitekturprojekter.
COWI og Gehl Architects har – finansieret af Realdania – lavet forundersøgelserne, som ser på mulighederne i at placere Sydhavnsbroen et nøje udvalgt sted.

Som beskrevet i Magasinet Kbh:
”Broen slår et stramt S fra den grønne midterrabat i Scandiagade, henover Sydhavnsgades mange vejbaner og til A.C. Meyers Vænge – lige hvor Aalborg Universitets københavnske afdeling ligger og Teglholmen begynder.”

Broen skal udformes som en pergola med blåregn

Planen er desuden at udforme broen som en pergola, der med tiden overgros af blåregn, og i oplægget ligger også en mulighed for illuminering om aftenen samt indbyggede skaterbaner mv. Med andre ord en velkomstport ind til det nye København.
Hele pakken anslås til at koste omkring 160 millioner kroner, og finansieringen skal naturligvis på plads, før sydhavnsbeboerne og bilisterne kan begynde at glæde sig.