The Light Box - Restroom for Women
© Rohan Chavan

Fornemt offentligt toilet med indbygget afslapningsområde til kvinder

Arkitekten Rohan Chavan har designet et offentligt toilet i Indien, som giver kvinder plads til at slappe af og socialisere i sikre omgivelser.

I den indiske by Thane har arkitekten Rohan Chavan designet et offentligt toilet, hvor kvinder kan socialisere sikkert.

Toilettet er et forsøg på at skabe et offentligt rum med plads til uformelle udstillinger og undervisningskampagner.

The Light Box - Restroom for Women
© Rohan Chavan

Arkitekten bag det offentlige toilet mener, at byens offentlige rum er vigtige steder, hvor folk mødes, interagerer og nye ideer bliver skabt. Han mener således, at det er i det offentlige rum, hvor mennesker mødes, at en bys historie bliver til.

Rohan Chavans toiletbygning er, foruden den indlysende toiletfunktion, bygget til at tilbyde kvinder et eksklusivt socialt rum. Noget som ellers er meget atypisk for det indiske bybillede. For den Mumbai-baserede arkitekt har det været lige så vigtigt at skabe et sikkert miljø for kvinder, som det har været at skabe hygiejniske toiletter.

Indvendig syn af The Light Box - Restroom for Women
© Rohan Chavan

Varmt design i ét med naturen

Toiletbygningen er bygget op omkring et gammelt træ, der figurerer som et midtpunkt i det centrale område, hvor man indvendig kan se træets stamme, mens grenene stikker op igennem et transparent tag.

Det centrale område er designet som et afslapningsområde, hvor kvinder i skyggen af træets grene kan socialisere omgivet af et varmt rødt gulv.

Den 18 kvadratmeter store toiletbygning er døbt The Light Box – Restroom for Women, grundet sit gennemsigtige loft, som tillader naturligt lys at skinne igennem og blive et med bygningens struktur.

Udover siddearealet i midten indeholder toiletbygningen fire dametoiletter, der er inddelt med to toiletbåse og en vask i den ene ende samt et puslerum og handikaptoilet i den anden.

På det offentlige toilet kan man både finde en automat med kvindelige hygiejneprodukter, mobilopladere, et panik alarmsystem og med tiden er der også lavet plads til en hæveautomat.

Udvendig syn af The Light Box - Restroom for Women
© Rohan Chavan