Et fantastisk præfabrikeret hus i pap

Et hus i pap lyder måske lidt specielt.. Men det er både miljøvenligt og mobilt at bo i. Se vidunderet her.

Husene er præfabrikeret i et værksted i Amsterdam, på fabrikken Wikkelhouse by Netherlands Studio. Modulstrukturen er konstrueret af en 100 procent bæredygtig base af fiberpap, der er høstet fra skandinaviske træer.

Efter fire års research kom Fiction Factory – et firma med baggrund inden for teaterkulisser – på et massiv husform, der er indpakket med lag af karton. Kartonlaget er fastgjort på husformen med miljøvenlig lim. Åndbar og vandtæt folie og træpaneler efterbehandles og tilsættes derefter som beklædning for at give beskyttelse mod forskellige vejrforhold.

Støbeformen, der er indpakket i karton, kan let tilsluttes og frakobles, så Wikkelhouse kan transportere huset til kundens valgte sted inden for en dag.

Fordi hver af elementerne kun vejer 500 kg, har strukturen ikke brug for et arkitektonisk fundament. Det kan simpelthen placeres direkte på fx en strand, i en baggård, på et koncertsted, eller endda en tagterrasse.

Interiøret kan skræddersyes til kundens specifikationer med forskellige indvendige farveskemaer, beslag og efterbehandling. Segmenterne er 100 % genanvendelige, hvilket gør dette til en bolig- eller kontormulighed, der er tre gange grønnere end traditionelle boliger, og langt mere praktisk at bygge.