Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

BIG forener flod og skov i Norge med snoet museumsbro

Se det spektakulære arkitekturprojekt her.

© Laurian Ghinitoiu

BIG gør det igen

Det danske arkitektfirma, Bjarke Ingels Group, har endnu engang udført et imponerende arkitektonisk arbejde. De har for nylig beriget Europas største skulpturpark, Kistefos Skulpturpark i Norge, med en iøjenfaldende museumsbro "The Twist".

Navnet "The Twist" taler for sig selv og refererer til designet af den snoede, skulpturelle bro på 999 m2.

Formålet med opførelsen af broen var at forbedre cirkulationen i parken og den samlede fordybende oplevelse af at være i den idylliske skov uden for storbyen.

Dette gør de ved at forbinde to bredder i den norske skov, hvor floden, Randselva, førhen skilte dem ad. Projektet har resulteret i en smuk og simpel bro, der naturligt formår at integrere sig og skabe harmoni med resten af skovlandskabet.

Udover at en snoet udformning gør sig æstetisk godt, er der også en funktionel bagtanke. Det snoede design gjorde det netop muligt at forene de to forskellige højder på flodbredderne.

© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

Imponerende arkitektur

For at muliggøre det teknisk udfordrende projekt allierede BIG sig med entreprenørvirksomheden Bladt, samt ingeniører og arkitekter fra Rambøll.

Udfordringen lå specielt i broens twist på midten, som krævede ekstra koordinering og vidensdeling, for at kunne udføre projektet med bevarelse af det visuelle udtryk, som BIG ønskede.

Nedenfor ses billeder af The Twist indefra.

© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

Relaterede Artikler