Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arkitekter: Flyt det engelske parlament ud på Themsen

Westminster Palace i London har huset det engelske parlament i mange århundreder, men de historiske bygninger er ved at smuldre af ælde. Derfor foreslår et arkitektfirma at flytte politikerne midlertidigt ud på floden.

Arkitekterne Genslers forslag til et midlertidigt Westminster Palace

© Gensler

London: Palace of Westminster er ved at smuldre væk

Palace of Westminster har været hjem for det engelske parlament i mange århundreder. Store brande, krig og almindeligt slid har taget sine lunser af bygningerne gennem tiden, og i dag er der kun nogle få dele tilbage fra middelalderen.
Selve stedet i det centrale London har dog været hjemsted for konger og regeringer helt tilbage fra år 1000.
I de højtidelige sale holder House of Commons og House of Lords til, og man kan næsten se luften over Westminster vibrere af politiske udladninger.

Forslag: Smid ministrene i floden

Men de aldrende regeringsbygninger på den nordlige bred af Themsen trænger i mere end en forstand til en kærlig hånd, og det har længe naget bystyret.
Hvordan i alverden får man renoveret så historisk og kulturelt vigtigt et sted?

Dilemmaet har – i følge Dezeen – fået verdens største arkitektfirma, Gensler, til at komme med et noget utraditionelt forslag:
Smid parlamentet ud på floden i den flydende 'larve'.
Konstruktionen skal være 250 lang og 42 meter dyb og fungere som en midlertidig udhusning for de mange politikere.
Tanken er så, at modulerne til stål- og træ-konstruktionen skal bygges af skibsbyggere og transporteres op ad Themsen til den rette placering.

Relaterede Artikler