Arkitekterne Genslers forslag til et midlertidigt Westminster Palace
© Gensler

Arkitekter: Flyt det engelske parlament ud på Themsen

Westminster Palace i London har huset det engelske parlament i mange århundreder, men de historiske bygninger er ved at smuldre af ælde. Derfor foreslår et arkitektfirma at flytte politikerne midlertidigt ud på floden.

London: Palace of Westminster er ved at smuldre væk

Palace of Westminster har været hjem for det engelske parlament i mange århundreder. Store brande, krig og almindeligt slid har taget sine lunser af bygningerne gennem tiden, og i dag er der kun nogle få dele tilbage fra middelalderen.
Selve stedet i det centrale London har dog været hjemsted for konger og regeringer helt tilbage fra år 1000.
I de højtidelige sale holder House of Commons og House of Lords til, og man kan næsten se luften over Westminster vibrere af politiske udladninger.

Forslag: Smid ministrene i floden

Men de aldrende regeringsbygninger på den nordlige bred af Themsen trænger i mere end en forstand til en kærlig hånd, og det har længe naget bystyret.
Hvordan i alverden får man renoveret så historisk og kulturelt vigtigt et sted?

Dilemmaet har – i følge Dezeen – fået verdens største arkitektfirma, Gensler, til at komme med et noget utraditionelt forslag:
Smid parlamentet ud på floden i den flydende 'larve'.
Konstruktionen skal være 250 lang og 42 meter dyb og fungere som en midlertidig udhusning for de mange politikere.
Tanken er så, at modulerne til stål- og træ-konstruktionen skal bygges af skibsbyggere og transporteres op ad Themsen til den rette placering.