
Tarte tatin med tomat
Vi serverer i denne opskrift vores Tarte Tatin lun i store stykker, drysset med frisk basilikum. Ved bordet drypper vi lidt tomateddike fx fra italienske Mutti over, fordi det smager så godt til de sødlige tomater. Men tærten er også god at servere i mindre stykker som lidt anderledes tilbehør til saltimbocca.
AfOpskrift til 4 personer
blommetomater 20 stk.
sukker 1½ spsk.
salt ½ tsk.
olivenolie
kærnemælk 1½ dl
bagepulver 1 tsk.
salt 1 tsk.
hvedemel 4 dl
smør 50 g
ost 100 g reven fx Prima Donna
oliven
basilikum
tomateddike fx fra italienske
Mutti, set i Irma
Sæt ovnen på 250°. Dryp olie i bunden af en 24 cm stor springform. Skær tomaterne lige over og læg tomaterne med skærefladen opad. Drys sukker og salt over, og sæt i ovnen i 20 minutter. Tag ud og skru ovnen ned til 200°. Kom kærnemælk, bagepulver og salt i en skål. Rør 3 dl hvedemel i, skær smørret i tern og vend i. Ælt dejen sammen med fingrene. Tilføj lidt mel efterhånden. Form dejen til en kugle, og rul ud på et meldrysset bord, så den passer formen. Tag tomaterne ud, drys osten over og læg dejen på. Bag tærten, indtil dejen er gennembagt og gylden, ca. 25 minutter.