© Anders Schønnemann

Spicy spareribs med pasta og bønner

Marinaden og ribbenene laver en dejlig stegesky, som binder pastaen og kødet rigtig godt sammen.

Spicy spareribs med pasta og bønner

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • spareribs 2 kg
  • hvidløg 2 fed
  • salt 2 tsk.
  • vand 1 dl
  • citronsaft 1 spsk.
  • worcestershire-sauce 2 spsk.
  • muscovadosukker 2 spsk.
  • sød paprika 2 tsk.
  • chiliflager 1-2 tsk.
  • spaghetti 300 g
  • grønne bønner 500 g
  • forårsløg 2 stk.

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 175°.
  2. Riv hvidløg fint ned i en skål. Bland med salt, vand, worcestershire-sauce, citron, sukker, paprika og chiliflager.
  3. Læg ribbenene i en bradepande, og vend dem nu med marinaden.
  4. Steg kødet i ca. 1½ time. Hold øje med, at sukkeret ikke branker. Dæk evt. med alufolie.
  5. Mærk efter, om kødet er mørt. Skru evt. op for varmen, hvis du ønsker dem mere gyldne - men hold godt øje.
  6. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
  7. Kog de grønne bønner i 4-5 min.
  8. Afdryp og vend bønnerne i pastaen med de fintsnittede forårsløg.
  9. Servér spareribs med sky fra bradepanden og pasta.