
Spicy spareribs med pasta og bønner
Marinaden og ribbenene laver en dejlig stegesky, som binder pastaen og kødet rigtig godt sammen.
AfMaria Meldgaard
Spicy spareribs med pasta og bønner
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- spareribs 2 kg
- hvidløg 2 fed
- salt 2 tsk.
- vand 1 dl
- citronsaft 1 spsk.
- worcestershire-sauce 2 spsk.
- muscovadosukker 2 spsk.
- sød paprika 2 tsk.
- chiliflager 1-2 tsk.
- spaghetti 300 g
- grønne bønner 500 g
- forårsløg 2 stk.
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 175°.
- Riv hvidløg fint ned i en skål. Bland med salt, vand, worcestershire-sauce, citron, sukker, paprika og chiliflager.
- Læg ribbenene i en bradepande, og vend dem nu med marinaden.
- Steg kødet i ca. 1½ time. Hold øje med, at sukkeret ikke branker. Dæk evt. med alufolie.
- Mærk efter, om kødet er mørt. Skru evt. op for varmen, hvis du ønsker dem mere gyldne - men hold godt øje.
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.
- Kog de grønne bønner i 4-5 min.
- Afdryp og vend bønnerne i pastaen med de fintsnittede forårsløg.
- Servér spareribs med sky fra bradepanden og pasta.