
Små aspargestærter
Vi elsker de små tærter med sæsonens grønne asparges. De er perfekte på en travl hverdag med en skål salat som tilbehør, eller tag tærterne med i picnickurven.
AfLone Kjær
Små aspargestærter
6 små tærter eller 1 stor tærte
INGREDIENSER
- 6 små tærteforme med løs bund
- 1 rulle butterdej
- 100 g bacon i tern
- 10 grønne asparges
- 200 g babyspinat
- 1 bæger ricotta, 200 g 2æg
- 1 tsk. salt
- peber
SÅDAN GØR DU:
- Tænd ovnen på 200°.
- Pak butterdejen ud. Udstik dejen, så den passer i størrelsen til dine tærteforme. Alternativt til en stor form. Fordel dejen i de små smurte forme.
- Varm olien på en pande, og steg bacon næsten sprød. Afdryp bacon på et stykke fedtsugende papir.
- Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten. Damp asparges og spinat i 1 min. og afdryp.
- Rør ricotta med æg og krydr med salt og peber. Fordel ricottablanding, bacon, asparges og spinat på tærtebunden.
- Bag tærterne i ca. 20 min., til butterdejen er gylden.