Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rosenkål og pasta med smør som krydderi

Her bruger vi smørret som krydderi, for alt andet ville være mindre delikat.

Rosenkål og pasta med smør som krydderi

© Anders Schønnemann

Sæt bare hele panden på bordet – det må man godt med dejlig, rustik vintermad.

Opskrift til 4 personer

skinkeculotte 600 g
salt og peber
chiliflager 1 tsk.
rosenkål 500 g
frisk pasta 2 pakker
salt til kålene
usaltet smør 20 g
ristede græskarkerner 2 spsk.

Sæt ovnen på 225°. Rids fedtlaget på culotten, og krydr med salt, peber og chili.

Læg skinkeculotten i et ovnfast fad, og sæt et stegetermometer i. Brun kødet i 20 min. Skru ned til 160°, og steg indtil kødets centrumtemperatur måler 65°. Det tager ca. 30 min.

Kom kålene i en gryde med koldt vand og salt. Kog op, og kog kålene møre – mærk på dem efter 4-5 min.

Kog pastaen, afdryp og kom den tilbage i gryden. Kom smør og afdryppede rosenkål heri, og vend rundt.

Servér med et drys græskarkerner og et stykke kød til.

Panden her er fra le Creuset.

Relaterede Artikler