Rosenkål og pasta med smør som krydderi
© Anders Schønnemann

Rosenkål og pasta med smør som krydderi

Her bruger vi smørret som krydderi, for alt andet ville være mindre delikat.

Sæt bare hele panden på bordet – det må man godt med dejlig, rustik vintermad.

Opskrift til 4 personer

skinkeculotte 600 g
salt og peber
chiliflager 1 tsk.
rosenkål 500 g
frisk pasta 2 pakker
salt til kålene
usaltet smør 20 g
ristede græskarkerner 2 spsk.

Sæt ovnen på 225°. Rids fedtlaget på culotten, og krydr med salt, peber og chili.

Læg skinkeculotten i et ovnfast fad, og sæt et stegetermometer i. Brun kødet i 20 min. Skru ned til 160°, og steg indtil kødets centrumtemperatur måler 65°. Det tager ca. 30 min.

Kom kålene i en gryde med koldt vand og salt. Kog op, og kog kålene møre – mærk på dem efter 4-5 min.

Kog pastaen, afdryp og kom den tilbage i gryden. Kom smør og afdryppede rosenkål heri, og vend rundt.

Servér med et drys græskarkerner og et stykke kød til.

Panden her er fra le Creuset.