
Ristet makrel med råsyltet bær
Sommerens fisk skal sprødsteges. Her serveres makrelfilet med sæsonens bær og en let sprød salat.
AfLone Kjær
4 personer
Råsyltet bær
3-4 spsk. rørsukker
1 tsk. flagesalt
- Rens bærrene, og kom dem i en skål. Drys med sukker og salt, og vend forsigtigt rundt. Lad bærrene stå og trække, mens det øvrige tilberedes.
Spæd salat
1 håndfuld krydderurter fx brøndkarse og bredbladet persille
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sennep
1 tsk. flagesalt
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
- Skyl salaten og slyng den tør. Vend salat med krydderurter.
- Rør eddike med sennep, salt og honning, og spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes til en dressing. Vend dressingen i salaten.
Ristet makrel
4 små makrelfileter
20 g smør
- Rids forsigtigt fisken på skindsiden. Krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en slip let-pande, og steg makrelfileterne sprøde på skindsiden. Vend dem forsigtig, og steg færdige et par minutter på kødsiden.
- Anret makrelfileter på tallerkener med spæd salat og råsyltet bær.