© Anders Schønnemann

Ristet makrel med råsyltet bær

Sommerens fisk skal sprødsteges. Her serveres makrelfilet med sæsonens bær og en let sprød salat.

4 personer

Råsyltet bær

3-4 spsk. rørsukker

1 tsk. flagesalt

  • Rens bærrene, og kom dem i en skål. Drys med sukker og salt, og vend forsigtigt rundt. Lad bærrene stå og trække, mens det øvrige tilberedes.

Spæd salat

1 håndfuld krydderurter fx brøndkarse og bredbladet persille

1 spsk. æbleeddike

1 tsk. sennep

1 tsk. flagesalt

1 tsk. flydende honning

3 spsk. olivenolie

  • Skyl salaten og slyng den tør. Vend salat med krydderurter.
  • Rør eddike med sennep, salt og honning, og spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes til en dressing. Vend dressingen i salaten.

Ristet makrel

4 små makrelfileter

20 g smør

  • Rids forsigtigt fisken på skindsiden. Krydr med salt og peber.
  • Smelt smørret på en slip let-pande, og steg makrelfileterne sprøde på skindsiden. Vend dem forsigtig, og steg færdige et par minutter på kødsiden.
  • Anret makrelfileter på tallerkener med spæd salat og råsyltet bær.