Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ristet makrel med råsyltet bær

Sommerens fisk skal sprødsteges. Her serveres makrelfilet med sæsonens bær og en let sprød salat.

© Anders Schønnemann

4 personer

Råsyltet bær

3-4 spsk. rørsukker

1 tsk. flagesalt

  • Rens bærrene, og kom dem i en skål. Drys med sukker og salt, og vend forsigtigt rundt. Lad bærrene stå og trække, mens det øvrige tilberedes.

Spæd salat

1 håndfuld krydderurter fx brøndkarse og bredbladet persille

1 spsk. æbleeddike

1 tsk. sennep

1 tsk. flagesalt

1 tsk. flydende honning

3 spsk. olivenolie

  • Skyl salaten og slyng den tør. Vend salat med krydderurter.
  • Rør eddike med sennep, salt og honning, og spæd gradvist til med olivenolie, mens der piskes til en dressing. Vend dressingen i salaten.

Ristet makrel

4 små makrelfileter

20 g smør

  • Rids forsigtigt fisken på skindsiden. Krydr med salt og peber.
  • Smelt smørret på en slip let-pande, og steg makrelfileterne sprøde på skindsiden. Vend dem forsigtig, og steg færdige et par minutter på kødsiden.
  • Anret makrelfileter på tallerkener med spæd salat og råsyltet bær.