© Anders Schønnemann

Pasta med rå tomatsauce og to slags ost

I denne opskrift viser vi, at når tomaterne smager af allermest, behøver de ikke at simre for at blive til en god sauce. De kan blot vendes med rygende nykogt pasta.

Pasta med rå tomatsauce og to slags ost

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • pasta frisk 500 g
  • tomater 500 g, modne
  • salt
  • oregano 2 spsk., friskhakket
  • olivenolie 6 spsk., god
  • hvidvinseddike lidt
  • ricottaost 200 g
  • ost et stykke, fast
  • olivenolie

Sådan gør du:

  1. Sæt en gryde med vand over til pasta.
  2. Skær tomaterne i små tern, ca. 1 cm.
  3. Kom tomater, lidt salt og oregano i en skål. Lad stå.
  4. Kog pastaen, og afdryp.
  5. Vend straks med tomaterne.
  6. Top med en skefuld ricotta og friskrevet ost.
  7. Drys med peber og servér.
  8. Rosa fad, Ditte Fisher.

Tip: Sortstegt laks til pastaen smager virkelig godt. Gnid laksen med paprika, sort peber og revet hvidløg, og vend i olie. Steg på en hed smedejernspande i 3 minutter på hver side, indtil fisken er nærmest sort.